Israel: Școlile, închise din nou după creșterea numărului de cazuri de Covid

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
scoli_israel
scoli_israel

Cu o zi înainte de a intra în carantină naţională din cauza pandemiei de coronavirus, Israelul a închis joi şcolile, deoarece infecţiile zilnice au depăşit 4.500, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

 

Prima carantină a fost impusă la sfârşitul lunii martie şi a fost ridicată în mai, când numărul de cazuri noi a scăzut la aproximativ 20 pe zi. Liderii israelieni au recunoscut că au ridicat restricţiile prea devreme, sperând să evite daunele economice.

Cea de-a doua perioadă de carantină, care va dura trei săptămâni, coincide cu începutul Anului Nou Evreiesc, Rosh Hashana, în mod tradiţional un moment pentru adunări de familie. Pentru a preveni infectarea în şcoli, autorităţile israeliene au decis miercuri seară să închidă şcolile joi, cu o zi mai devreme decât era planificat.

Conform noilor reguli, israelienii trebuie să nu plece mai departe de 500 de metri de casă, cu excepţia navetei la serviciu, cumpărături pentru lucruri esenţiale şi plimbări în aer liber pentru exerciţii. Israelul este prima ţară din lume care a impus pentru a doua oară caranatina naţională de la inceputul pandemiei. De când a început pandemia, 1.163 de oameni au murit în Israel, ţară cu 9 milioane de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel