Isărescu, REPLICI DURE în Parlament: "Trebuie să înțelegeți realitatea și legile"

Liviu Ludovic / 12 feb 2019, 12:38 Salveaza PDF Comentarii

Schimb de replici acide între guvernatorul BNR Mugur Isărescu și deputatul ALDE Daniel Zamfir. 

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat, marți, în comisia de specialitate din Senat, că există o înțelegere între bănci, dar nu de tip cartelar, iar ROBORUL nu poate fi manipulat.

"Există o înțelegere între bănci, așa cum există o înțelgere între dumneavoastră și vânzătorul de la magazin. Ne este o înțelegere de tip cartelar, anormală", a spus Mugur Isărescu în fața comisiei.

Ulterior, a urmat un schimb de replici acide cu președintele Comisiei, Daniel Zamfir.

"Cuvântul acestav-a rămas foarte pregnant. Eu am libertatea să înțeleg orice, domnule guvernator, pentru că nu sunt printre cei înțeleși cu dumneavoastră", a spus Daniel Zamfir.

"Dvs sunteți un oficial al statului român. Trebuie să înțelegeți realitatea și legile, domnule Zamfir. Nu se poate să se stabilească o dobândă pe piața interbancară decât între bănci, pentru că ele participă la această finanțare. Deci ROBOR este o dobândă stabilită între bănci. Singura întrebare valabilă: există riscul ca ROBOR, ca dobândă, să fie de tip cartelar?

Și vă spunem - NU! Acesta este răspunsul. Cu alte cuvinte, la întrebarea - a fost manipulat ROBOR? Categoric, NU!", a fost replica lui Isărescu.

"ROBOR-ul se plimbă doar între 1,5% și 3,5%, deoarece rata de politică monetară este de 2,5%, iar coridorul simetric este de plus/minus 1% față de aceasta, a mai subliniat Guvernatorul BNR.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

4 mar 2021, 07:13 in Știri
Horoscop, joi, 4 martie 2021

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy