Isărescu, REPLICI DURE în Parlament: "Trebuie să înțelegeți realitatea și legile"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Schimb de replici acide între guvernatorul BNR Mugur Isărescu și deputatul ALDE Daniel Zamfir. 

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat, marți, în comisia de specialitate din Senat, că există o înțelegere între bănci, dar nu de tip cartelar, iar ROBORUL nu poate fi manipulat.

"Există o înțelegere între bănci, așa cum există o înțelgere între dumneavoastră și vânzătorul de la magazin. Ne este o înțelegere de tip cartelar, anormală", a spus Mugur Isărescu în fața comisiei.

Ulterior, a urmat un schimb de replici acide cu președintele Comisiei, Daniel Zamfir.

"Cuvântul acestav-a rămas foarte pregnant. Eu am libertatea să înțeleg orice, domnule guvernator, pentru că nu sunt printre cei înțeleși cu dumneavoastră", a spus Daniel Zamfir.

"Dvs sunteți un oficial al statului român. Trebuie să înțelegeți realitatea și legile, domnule Zamfir. Nu se poate să se stabilească o dobândă pe piața interbancară decât între bănci, pentru că ele participă la această finanțare. Deci ROBOR este o dobândă stabilită între bănci. Singura întrebare valabilă: există riscul ca ROBOR, ca dobândă, să fie de tip cartelar?

Și vă spunem - NU! Acesta este răspunsul. Cu alte cuvinte, la întrebarea - a fost manipulat ROBOR? Categoric, NU!", a fost replica lui Isărescu.

"ROBOR-ul se plimbă doar între 1,5% și 3,5%, deoarece rata de politică monetară este de 2,5%, iar coridorul simetric este de plus/minus 1% față de aceasta, a mai subliniat Guvernatorul BNR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel