Irina Drăgan, Studentul român al anului în America de Nord

Echipa Stiri Diaspora / 13 ian 2016 Salveaza PDF Comentarii
Ianis Hagi.
Ianis Hagi.
Irina Drăgan este medic stomatolog și asistent universitar la Tufts University School of Dental Medicine, Boston, USA.

 

Irina Drăgan este medic stomatolog și asistent universitar la Tufts University School of Dental Medicine, Boston, USA. Ea a fost desemnată “Studentul român al anului în America de Nord”, la ce de-a VII-a ediţie a Galei Studenţilor Români din Străinătate.


Din 2015, dr. Irina Drăgan este Assistant Professor în cadrul Departamentului de Parodontologie de la Tufts University, School of Dental Medicine (TUSDM), Boston, S.U.A., împărțindu-și timpul între activitatea din Departamentul de Parodontologie (tratează pacienți, predă studenților/rezidenților și coordonează proiecte de cercetare), dar și cel al Biroului de Afaceri Academice.


Irina este originară din Buzău, finalizând studiile liceale la Colegiul Național „B.P. Hașdeu”. În 2009 a absolvit cursurile Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, din București. Excelentele calități profesionale sunt completate cu o implicare intensă în activitatea unor asociații profesionale în care a deținut chiar funcții administrative, respectiv Președinte al Asociației Europene a Studenților la Medicina Dentară și ulterior, după ce s-a mutat în SUA, a devenit reprezentant Național al Rezidenților în cadrul Asociatiei Americane de Educație în Medicina Dentară.Deși se declară foarte mulțumită din punct de vedere profesional, Irina Drăgan spune că îi lipsesc mult familia şi prietenii. Revine în România din șase în șase luni și are colaborări cu ţara sa natală în planul cercetării științifice.


Medicul recent laureat a acordat un interviu pentru publicația News Diaspora, în care vorbește despre plecarea în străinătate, despre profesorii care au susținut-o și despre proiectele de viitor.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

18 apr 2021, 14:11 in Social
Cutremur în România

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy