Ionuț Moșteanu: „Refacerea coaliției începe cu un telefon de la PNL. Să ne spună că au o altă propunere de premier”

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
USR-PLUS așteaptă telefon de la PNL. Vor altă propunere de premier
USR-PLUS așteaptă telefon de la PNL. Vor altă propunere de premier

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR-PLUS a făcut noi precizări cu privire la refacerea coaliției de guvernare. Reacțiile au venit imediat după discursul prețedintelui Klaus Iohannis.

Deputatul Ionuț Moșteanu spune că refacerea coaliției este posibilă, doar dacă PNL vine cu o altă propunere de premier: „Refacerea coaliției începe cu un telefon de la PNL. Să ne spună că propun un alt premier, nu pe Florin Cîțu”, s-a exprimat Moșteanu.

Reacția a venit imediat după discursul președintelui Iohannis, care, a menționat că „nu există piedici constituționale” ca Florin Cîțu să fie numit din nou premier. Șeful statului a dat de înțeles că partidele trebuie să ajungă la o înțelegere, apoi să vină la negocieri, la Cotroceni."

„Orice persoană susţinută de o majoritate parlamentară poate să devină premier. Nu e nicio piedică", a declarat Iohannis. Pe de altă parte, șeful statului a recunoscut că interimatul Guvernului nu este cea mai bună opțiune pentru România, având în vedere criza sanitară în care se află.

Iohannis a avut replici acide la adresa PSD, partid care a cerut să se organizeze alegeri parlamentare anticipate:„Vor numai circ”, a menționat Klaus Iohannis.

Consultările pentru refacerea coaliției vor fi reluate săptămâna viitoare. Reamintim, Guvernul Cîțu a fost demis, ieri, cu 281 de voturi, după ce moțiunea de cenzură depusă de PSD a fost dezbătută și votată în Parlament.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel