Ionel Dancă (PNL): Debandada la ANAF!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Ionel Dancă, purtătorul de cuvând al PNL, susține că la ANAF este debandadă, fiind o instituție plină de "țuțări și fufe".

Declarația lui Dancă vine după ce o decizie a Ministerului de Finanțe a blocat sponsorizările de la companii către ONG-uri, printre care și Asociația “Dăruiește Viață”, care construiește un spital privat.

“Uitați-vă ce se întâmplă la ANAF. Pur și simplu, este o debandadă totală a unei guvernări eșuate în orice domeniu.

Este de-a dreptul strigător la cer cum un personaj de club care a trăit toată viața pe bani publici și o beizadea din compania lui Vâlcov își bat joc de organizațiile de voluntari care fac bine în societate pe banii lor și ai donatorilor lor privați.

Țuțării și fufele plantați de Vâlcov și Teordorovici la ANAF au blocat finanțările pentru ONG-uri timp de câteva săptămâni, fără să înțeleagă ceea fac acești voluntari și într-un dispreț total pentru activitatea lor”, scrie Dancă pe Facebook.

Ministerul de Finanțe a decis că dacă un ONG nu este înregistrat într-un registru la ANAF, nu poate primi sponsorizări.

”Mai mult, în ticăloșia lor, acești pesediști idioți se laudă că au majorat procentul deducerilor din impozitul pe venit pentru ONG-uri de la 1 aprilie 2019 în condițiile în care majoritatea PSD - ALDE, la finalul anului trecut, a dat raport de respingere inițiativei PNL care a propus creșterea procentului din impozitul pe venit de la 2% la 3,5% pentru organizațiile neguvernamentale indiferent de obiectul lor de activitate.

Și, pentru ca dovada prostiei lor să fie maximă, când în sfârșit, după zece zile de la termenul limită, ministerul Finanțelor anunță că Registrul în care trebuie să se înregistreze ONG-urile pentru a putea primi finanțări private este funcțional, nimeni nu a putut verifica această informație pentru că site-ul ANAF nu funcționa.

În tot acest timp, acțiuni de mare impact ale unor voluntari, precum cosntrucția primului spital oncologic penru copii de către Asociația Dăruiește Viața, sunt cangrenate la orice atingere cu instituțiile statului.

O astfel de atitudine de bătaie de joc și dispreț din partea ANAF față de oamenii cu inițiativă din această țară nu mai poate continua și nu mai trebuie să fie tolerată în nicio altă guvernare și cu atât mai puțin într-o guvernare liberală”, mai scrie Ionel Dancă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel