Ion Cristoiu: DEZVĂLUIRI despre Liviu Dragnea – Carmen Dan în Tulburările din 10 august 2018

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ion Cristoiu scrie pe blogul personal că ieșirile publice ale  Gabriela Firea au ca scop  dezvăluiri de senzație despre implicarea cuplului Liviu Dragnea – Carmen Dan în Tulburările din 10 august 2018.

 

 

”Lunea trecută, la emisiunea România 9, Gabriela Firea, răspunzînd unei întrebări puse de mine, a explicat de ce a cerut demisia lui Carmen Dan.
Gabriela Firea a susținut că ordinul de evacuare a Pieței a fost legal. Lucrurile se schimbă cînd vine vorba de felul în care s-a desfășurat evacuarea. Cele spuse de mine mai sus, ca și alte lucruri semnalate în scris confirmă că n-a fost vorba de o Evacuare a Pieței, ci de o reprimarea sălbatică a protestatarilor. Gabriela Firea a acuzat-o în emisiune pe Carmen Dan că a coordonat evacuarea Pieței de la Ministerul de Interne prin șefii Jandarmilor din Piață.
Coordonată de Carmen Dan, Evacuarea s-a transformat într-o lecție dată de PSD protestatarilor.

Despre Tulburările din 10 august 2018 am scris aproape 10 comentarii. Toate stînd sub semnul enigmelor conținute de aceste tulburări.

Despre acțiunile jandarmilor n-am ostenit să-mi exprim uimirea față de transformarea unei operațiuni profesioniste de evacuare a unui miting într-o serie de acte de răzbunare:
 
Așa cum am mai scris, nu-mi voi explica niciodată cum forțe antrenate să acționeze fără excese, mergînd mai mult pe neutralizarea profesionistă a violenților decît pe reprimarea de a valma, precum cele prezente în Piață, au putut să acționeze cu ca un tăvălug fără minte.”
 
Pe lîngă multe alte ipoteze despre Tulburări, circulă și cea potrivit căreia mitingul din 10 august 2018 a fost manipulat de Liviu Dragnea prin intermediul structurilor din Ministerul de Interne astfel încît prin intervenția brutală a Jandarmeriei din final să fie o lecție administrată protestatarilor din Piața Victoriei. Să țină minte și să nu mai coboare în stradă de acum încolo.

Eu am avut alte ipoteze.

Cum a fost cea cu Învrăjbirea ca în Homeland.
Nu pot însă să nu iau în calcul și ipoteza asta.
Că Tulburările au fost regizate de Liviu Dragnea pentru a justifica brutalitățile jandarmeriei din final.

Sîmbătă seara, intervenind la postul Rom'nia Tv, Gabriela Firea a declarat că în PSD se hotărîse anterior lui 10 august 2018 ca intervenția jandarmeriei să fie nițel exagerată, un soi de lecție, urmînd ca abuzurile să fie puse pe seama prefectului Capitalei.

 
Dan Andronic a dezvăluit sîmbătă dimineața, în Evenimentul zilei, că Gabriela Firea a ținut să nu fie în țară pe 10 august 2018. Am întrebat în emisiunea de la Rom'nia Tv ce știa Gabriela Firea că se pregătea împotriva manifestanților de a plecat din țară ca să nu se pună pe seama ei abuzurile. Viorica Dăncilă a plecat și ea în concediu, deși datele lăsau să se înțeleagă un miting cu probleme. Ce știa Viorica Dăncilă că se va întîmpla pe 10 august 2018 de a ținut să plece din țară? Ceea ce știa și Gabriela Firea? Că jandarmii sub îndrumarea lui Carmen Dan îi vor stîlci în bătăi pe demonstranți? Că violențele au fost aranjate de Liviu Dragnea prin intermediul structurilor de la Interne? Să fie asta una dintre explicațiile pentru care Ministerul de Interne întîrzie desecretizarea documentelor cerute de Parchet?
Să fie războiul dus de Gabriela Firea începutul unor dezvăluiri de senzație despre implicarea cuplului Liviu Dragnea – Carmen Dan în Tulburările din 10 august 2018?”, a scris Ion Cristoiu, pe blog

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel