Iohannis, vizită oficială în Coreea. Președintele va participa și la o expoziție de artă tradițională românească

Cristina Iacob |
Data publicării:
 (Sursa foto: Administrația Prezidențială)
(Sursa foto: Administrația Prezidențială)

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează Administraţia Prezidenţială.

Președintele Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială, de luni până miercuri, în Republica Coreea, la invitația omologului său, Yoon Suk Yeol.

Potrivit Administrației Prezidențiale, această vizită are ca scop consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și Republica Coreea, bazată pe intensificarea contactelor politico-diplomatice și pe trendul pozitiv al schimburilor comerciale bilaterale. Este prima vizită la nivel de șef de stat din ultimii 16 ani și va fi marcată de adoptarea unei "Declarații Comune privind consolidarea Parteneriatului Strategic România - Republica Coreea", care va stabili direcțiile de cooperare pentru următorii 10 ani.

"Intensificarea contactelor politico-diplomatice dintre cele două state, trendul pozitiv al schimburilor comerciale bilaterale, precum şi multitudinea domeniilor în care există potenţial şi interes reciproc de colaborare reprezintă principalele premise care fundamentează decizia de a consolida Parteneriatul Strategic dintre România şi Republica Coreea, cu prilejul vizitei oficiale la Seoul, prima la nivel de şef de stat din ultimii 16 ani", precizează aceeaşi sursă.

Vizita va debuta cu ceremonia depunerii unei coroane de flori la Cimitirul Național din Seoul și un tur informativ al Panmunjom (Zona Demilitarizată).

În a doua zi, președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu omologul său Yoon Suk Yeol pentru consultări politice privind consolidarea Parteneriatului Strategic, cooperarea politică și în domeniul apărării, precum și pentru discuții referitoare la provocările regionale și globale, precum și la promovarea cooperării în domenii precum comerțul, investițiile, energia verde, tehnologiile noi și altele.

Președintele va vizita expoziţia de artă tradiţională românească "Insight Romania"

 

De asemenea, vor fi semnate mai multe documente relevante pentru consolidarea relațiilor bilaterale, inclusiv în domeniile apărării, energiei nucleare, investițiilor și comerțului exterior, gestionarea situațiilor de urgență și colaborarea culturală și în mass-media.

Din delegația oficială fac parte și membri ai Guvernului României, printre care ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, și secretarul de stat Raed Arafat.

În cadrul vizitei, președintele va avea întrevederi cu prim-ministrul Han Duck-soo și cu reprezentanți ai mediului de afaceri și ai comunității românești. Va vizita, de asemenea, Complexul de producție Doosan Enerbility, unde va discuta despre provocările și oportunitățile din domeniul energiei regenerabile și al reactoarelor modulare mici.

Republica Coreea este prima ţară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relaţiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel