Iohannis o cheamă pe Dăncilă pe 28 decembrie la Cotroceni, după MANEVRA lui Dragnea

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis o cheamă pe Viorica Dăncilă pe 28 decembrie la Cotroceni. Este data la care președintele a decis să convoace o nouă ședință CSAT după scandalul izbucnit în urma deciziei ministrului Apărării de a nu mai prelungi mandatul lui Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării.

 Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în data de 28 decembrie, la Palatul Cotroceni, pentru a analiza solicitările ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş, referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei României, informează Administraţia Prezidenţială.

Din câte se pare este vorba despre decizia controversată legată de neprelungire a mandatului lui Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării. Mai multe voci au susținut că aceasta este de fapt o mișcare a lui Liviu Dragnea de a acapara poziții cheie în cadrul Armatei Române. 

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a anunţat miercuri seara că nu va prelungi mandatul șefului Statului Major al Apărării. 

"Nu voi prelungi acest mandat. Legea prevede un mandat de patru ani de zile cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat în arhivele Ministerului Apărării Naţionale, a fost o singură situaţie în care s-a prelungit mandatul unui fost şef al Statului Major al Apărării, Statul Major General cum era pe atunci, şi-am dorit să menţin aceeaşi cutumă. (...) Ştiu ce a făcut pentru Armata României şi ce poate să facă. (...) Mandatul se încheie în 31 decembrie", a declarat Gabriel Leş la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel