Iohannis, mesaj către parlamentari: Reevaluați URGENT Legile Justiţiei

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului să reevalueze modificările aduse legilor Justiţiei, dar şi Codurilor Penale şi de Procedură Penală.

Preşedintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului să ţină cont de opiniile Comisiei de la Veneţia şi să reevalueze modificările aduse legilor Justiţiei, dar şi Codurilor Penale şi de Procedură Penală, pentru ca "impactul negativ asupra Justiţiei şi a statului de drept să înceteze".

Propunerea de reformă a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală slăbeşte lupta împotriva corupţiei în România şi combaterea altor delicte serioase, avertizează Comisia de la Veneţia în opinia adoptată vineri.

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă ferm comportamentul iresponsabil al Ministrului Justiţiei care sub pretextul implementării recomandărilor Comisiei de la Veneţia în cuprinsul Ordonanţei de Urgenţă 92/2018, a inclus prevederi fără nicio legătură cu acestea, ba chiar contrare lor, de natură să sporească îngrijorarea partenerilor europeni.

Preşedintele României menţionează că acesta este un nou episod dintr-un lung şir de decizii controversate luate de acest ministru în timpul mandatului său. În acest mod, Ministrul Justiţiei şi-a compromis definitiv credibilitatea, motiv întemeiat pentru a-şi prezenta demisia din funcţie.

Preşedintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului României să ţină cont de opiniile cuprinse în raportul Comisiei de la Veneţia şi să reevalueze cu maximă celeritate modificările aduse legilor justiţiei, dar şi Codurilor Penale şi de Procedură Penală pentru ca impactul negativ asupra justiţiei şi a statului de drept să înceteze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel