Iohannis, la ceremonia de inaugurare a Bisericii Evanghelice din Sibiu: Este impresionant, lucrurile merg mai departe

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Iohannis, la ceremonia de inaugurare a Bisericii Evanghelice din Sibiu- Este impresionant, lucrurile merg mai departe Sursa - captura video Stiridesibiu
Iohannis, la ceremonia de inaugurare a Bisericii Evanghelice din Sibiu- Este impresionant, lucrurile merg mai departe Sursa - captura video Stiridesibiu

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat la ceremonia de inaugurare de la Biserica Evanghelică din Sibiu după lucrările de renovare. Este impresionant, la Sibiu lucrurile merg mai departe și orașul arată din ce în ce mai bine, a spus șeful statului, relatează Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat duminică la slujba de inaugurare de la Biserica Evanghelică din Sibiu. Biserica se află chiar în parohia de care aparține președintele.

„Este impresionant, o lucrare mare, absolut notabilă, cred că arată că această comunitate săsească care numeric este mică, este activă, este vie, arată că aici în Sibiu și în această comunitate se pune mare preț pe moștenirea culturală, spirituală și arhitectonică. Sunt foarte bucuros să văd că aici, în Sibiu, lucrurile merg mai departe și orașul arată din ce în ce mai bine”, a declarat președintele Iohannis la finalul slujbei.

Potrivit preotului Killian Dorr, lucrările de renovare au ținut patru ani și au costat peste 21 de milioane de lei, fonduri europene. Nota de plată a fost acoperită parțial prin donații, a spus acesta. Biserica Evanghelică din Sibiu este una dintre cele mai impresionante clădiri gotice din Transilvania. A fost ridicată în anul 1520, pe locul unde exista o veche bazilică romanică din secolul XII.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel