Iohannis joacă TARE. Replică de ULTIMĂ ORĂ pentru Dăncilă: "România NU are premier"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis susține o declarație de presă, vineri, la ora 13.00. Președintele a fost foarte hotărât în replica sa, precizând că "România NU are prim-ministru" și că "acest Guvern este condus de infractorul Dragnea prin interpuși"

Klaus Iohannis a susținut, vineri, de la ora 13.00, o declarație de presă, după ce Viorica Dăncilă a anunțat că a fost sesizată Curtea Constituțională cu privire la faptul că președintele nu a semnat decretele de revocare a miniștrilor Paul Stănescu și Lucian Șova și numirea în locul lor a Liei Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici. 

Cele mai importante declarații:

- Se aude că doamna premier a trimis o solicitare la CCR. Probabil Curtea va da un răspuns

- În privința remanierilor, nu voi mai face nimic până la răspunsul Curții Constituționale

- CCR NU va rezolva problema, nefiind una constituțională, ci una politică

- România NU are Prim-Ministru. PSD nu știe să facă politică

- Doamna prim-ministru mi-a trimis în scris o solicitare de remaniere a Guvernului. Mi-a mai trimis hârtii, toate fără să caute o discuție sau un dialog cu mine. M-a sunat totuși ieri. M-a întrebat dacă am terminat analiza și când cred că voi da un răspuns. I-am zis că azi și mâine nu, o voi informa zilele următoare

- Sincer, m-aș fi așteptat să mă caute și să ma întrebe care este problema. Aceste situații se rezolvă prin colaborare și dialog. PSD și-a pierdut sub Dragnea capacitatea de a acționa politic. Este foarte grav

- PSD guvernează PROST. Asta am subliniat în repetate rânduri

- Calitatea legilor este îndoielnică. În peste 30 de situații m-am adresat CCR, pentru că am considerat că Legile votate de PSD sunt proste. În peste 25 de cazuri, Curtea de Constituțională mi-a dat dreptate.

- PSD NU mai este capabil să negocieze politic. PSD încearcă încearcă să-și impună voința prin politica pumnului în gură.

- La Senat s-a depus o solicitare de acceptare a urmării penale pentru o persoană, președintele Senatului. Am așteptat un vot. Parlamentul, controlat de majoritate, a considerat că un termen rezonabil este în jur de două, trei luni. Au amânat până în sesiunea din primăvară. Putem să ne inspirăm de la PSD și să considerăm că acest termen este unul rezonabil.

- Este evident că acest Guvern este condus de infractorul Dragnea prin interpuși

- Dați-mi voie să menționez un lucru care deranjează mult. A venit cu o solicitare de remaniere fără explicație, fără să spună public de ce anumiți miniștri vor fi revocați. Avea obligația să se prezinte în fața națiunii și să explice de ce anumiți miniștri se cer revocați. Confundă Guvernul cu partidul. E normal să se discute în partid, dar este anormal să nu vină și să explice națiunii de ce face o remaniere. Această manieră de a conduce o cunoaștem dintr-un regim care s-a terminat în Decembrie '89.

- Avem marți ședință de CSAT. Ar fi fost un moment potrivit pentru o astfel de discuție, fără să atragem atenția publicului. Ar fi aflat argumentele mele. Acum situația s-a schimbat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel