Iohannis: Guvernul va încălca legea dacă nu va face Autostrada Unirii

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Kluas Iohannis a declarat în această seară că Moldova etse singura provincie fărpă autostradă. Klaus Iohannis a promulgat legea pentru ”Autostrada Unirii” într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni.

Legea privind realizarea Autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş  fost promulgată astăzi și va trebui să fie pusă în aplicare. Președintele a chemat la Cotroceni reprezentanţii celor două asociaţii civice din Iaşi care militează pentru autostradă şi parlamentarii care au iniţiat proiectul, informează B1 TV. 

”Cred că o să avem această autostradă, pentru că avem o lege care prevede realizarea ei, nu cred că un guvern va ignora. Am decis să fie o ceremonie publică pentru că e un poriect așteptat de milioane de români și am considerat că în prag de Zi Națională e un moment prielnic.”, a declarat Klaus Iohannis.

Proiectul de lege a fost iniţiat anul trecut de un grup de 71 de parlamentari de la toate partidele politice, cu excepţia ALDE.

Termenul de finalizare ar fi de patru ani de la intrarea în vigoare a legii. Autostrada, de 320 de km,ar urma să fie construită din bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor.

Bizarerii s-au întâmplat și la vot, când tocmai parlamentarii de Iași nu au votat pentru această autostradă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel