Iohannis: Grupul de luptă al NATO în România, finalizat în această primăvară

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că negocierile pentru grupul de luptă al NATO în România vor mai dura. "Cred că încă din această primăvară vom avea grupul de luptă negociat și finalizat", a spus șeful statului.

"Grupul de luptă a fost aprobat la NATO și acest lucru a fost surpriza plăcută de la summitul NATO de acum nu foarte multe zile. Deci avem decizia, însă tehnicalitățile, negocierile între aliați vor dura o vreme până când se finalizează, dar cred că încă în această primăvară vom avea grupul de luptă negociat și finalizat”, a declarat președintele Klaus Iohannis la conferința de presă organizată marți cu premierul Belgiei Alexander De Croo.

Șeful statului român și-a exprimat speranța ca Belgia să fie o parte semnificativă din acest grup de luptă.

„Sunt o serie de aspecte tehnice care trebuie rezolvate, trebuie să vedem și care e realitatea, care sunt nevoile. În realitate noi am crescut postura pe frontiera de est a alianței semnificativ deja. Părerea mea este că prezența este una pe termen lung, dacă constatăm însă că teritoriul NATO este amenințat, evident că putem spori prezența foarte rapid”, a spus Alexander De Croo.

Premierul Belgiei: Avem 300 de militari în România. E prima dată când Belgia face așa ceva

 

Prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă organizate împreună cu președintele Klaus Iohannis, că Belgia are în România peste 300 de militari.

„Avem în momentul de față peste 300 de militari în România, e prima dată când Belgia face așa ceva în cadrul NATO pe o asemenea scară. Este o manifestare tangibilă a cooperării și solidarității dintre țările noastre”, a spus premierul.

El a anunțat că miercuri va vizita militarii belgieni în România.

În ceea ce privește războiul din Ucraina, premierul Belgiei susține că acesta este rezultatul unor „calcule greșite” făcute de Vladimir Putin.

„Tot ce vedem astăzi este o dovadă în urma unui calcul greșit pe care și l-a făcut președintele Putin. Un calcul greșit cu privire la hotărârea ucrainenilor de a se apăra, de asemenea un calcul greșit cu privire la hotărârea Occidentului de a face Rusia să plătească costurile acestui război, de asemenea un calcul greșit cu privire la unitatea pe care o avem ca parteneri europeni și un calcul greșit cu privire la hotărârea manifestată de NATO”, a spus Alexander De Croo.

Conform acestuia, în ultimele luni, NATO este mai puternică decît oricând.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel