Iohannis: "Dezvoltarea durabilă are nevoie de un angajament politic pe termen lung"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marţi, cu o delegaţie a SMEunited, asociaţia europeană a întreprinderilor mici şi mijlocii, condusă de Ulrike Rabmer-Koller, preşedinte SMEunited, alături de conducerea Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul întrevederii au fost dezbătute subiecte legate de evoluţia economiei europene, din perspectiva stimulării antreprenoriatului şi competitivităţii IMM-urilor.

"Preşedintele României a evidenţiat faptul că dezvoltarea durabilă a unei comunităţi de afaceri puternice are nevoie de un angajament politic pe termen lung, care să contribuie la consolidarea Pieţei Interne a Uniunii Europene, o condiţie esenţială pentru întărirea competitivităţii economiilor statelor membre ale Uniunii. Preşedintele Klaus Iohannis a reliefat şi importanţa unei abordări conjugate, care să aibă în vedere coeziunea şi competitivitatea economică, ca priorităţi la nivelul politicilor publice ale statelor membre şi ale UE în ansamblu", se arată în comunicat.

Şeful statului a subliniat şi importanţa politicilor şi măsurilor concrete pentru susţinerea antreprenoriatului, inovării şi competitivităţii, prin valorificarea oportunităţilor generate de economia digitală. Administraţia Prezidenţială precizează că un element esenţial în acest sens este legat de necesitatea actualizării şi îmbunătăţirii actualului cadru de politici ale Uniunii Europene pentru IMM-uri.

Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat că, în contextul mandatului României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pentru a marca importanţa deosebită a antreprenoriatului pentru dezvoltarea economică, pe 10 aprilie, va avea loc la Palatul Cotroceni conferinţa "European Entrepreneurship Forum", eveniment aflat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României. Forumul, organizat la iniţiativa CNIPMMR, îşi propune să actualizeze cadrul de politici necesare pentru susţinerea dezvoltării segmentului antreprenorial european în contextul noilor provocări la nivel internaţional.

SMEunited este o organizaţie recunoscută la nivelul UE şi reprezintă vocea a peste 12 milioane de IMM-uri din toate statele membre ale Uniunii Europene. România participă la activitatea SMEunited prin intermediul Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel