Iohannis, atac DUR: „Nu mă trimite pe mine Dăncilă pe site”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Presedintele României, Klaus Iohannis, susține că are nevoie de agenda Guvernului și că premierul Viorica Dăncilă „nu mă trimite pe mine pe site”. 

„Este o problemă care nu a fost chiar bine înțeleasă de persoanele care au ajutat-o, să zicem așa, pe doamnă premier să-mi scrie un răspuns. S-au cam grăbit. Sunt mai multe acte care statuează clar că e nevoie de transparență în actul decizional, lucrurile trebuie publicate, nu cu 24 de ore înainte, ci cu mult înainte pentru a fi luat act de ele. Există însă acea agendă ocultă a guvernului, ei spun ordinea de zi suplimentară, care e discutabilă. Cu siguranță nu respectă rigorile legii, nu poți veni cu un act nesupus dezbaterii. A a treia categorie de acte care pot fi pe agenda guvernului sunt cele care figurează la capitolul confidențial, ori pe site-ul guvernului aceastea, evident, nu vor putea să apară. Guvernul e obligat să-mi trimită, mie, președintele României, întreagă agendă. Nu mă trimite pe mine doamnă prim-ministru să citesc site-ul. Să ne amintim de OUG 13, care nu a fost publicată în niciun fel. Dacă se încadrează la art 87, căderea de a stabili acest lucru e la președinte, nu la prim-ministru. E absolut obligatoriu că întreaga agendă să fie trimisă când se pregătește o ședința de Guvern, că numai eu am căderea să apreciz dacă acte de acolo cad în zonă articolului 87. Dacă ne uităm în urmă, la ce s-a întâmplat cu aceste guverne pesediste, nu putem să ne facem că stuntem autiști. Ultima data când s-a dat o OUG de acest fel a fost aproape o revoluție, deci e o problemă de ordine public”, a declarat Iohannis.

Totodată, șeful statului este de părere că PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, a ajuns un partid care se opune dorinței românilor.

„Acest discurs permite concluzii triste. PSD un partid anti-european, anti-justiție, anti-investiții. E trist, e foarte trist. Pe de altă parte, toate sondajele ne arată că românii sunt pro-europeni, își doresc o justiție dreaptă, un stat de drept. PSD sub Dragnea a ajuns în opoziție cu românii. Trebuie să ne dea foarte mult de gândit și m-a întristat”, a mai adăugat președintele.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel