Iohannis, ANUNȚ pentru românii din UK: "Am discutat cu Theresa May"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că există "o şansă reală" pentru o ieşire ordonată a Marii Britanii din Uniunea Europeană, subliniind că prima preocupare o reprezintă cetăţenii români care trăiesc în regat.

"Eu cred că avem o şansă reală (...) să obţinem o ieşire ordonată a Marii Britanii. Oricum ar fi, cetăţenii români sunt prima preocupare pe care o avem. În varianta încheierii acordului, drepturile lor sunt foarte, foarte bine asigurate, dar noi am purtat multe discuţii şi în bilateral. Chiar eu am discutat în repetate rânduri cu doamna prim-ministru May pentru a avea siguranţa că şi în cazul unui no deal ajungem, în bilateral, la o înţelegere care este foarte bună pentru cetăţenii noştri şi de partea cealaltă pentru cetăţenii britanici. În această chestiune stăm bine. Varianta cea mai bună este încheierea unui acord", a afirmat Iohannis, înainte de cea de-a doua sesiune de lucru a Consiliului European.

El a apreciat faptul că joi seara s-a ajuns la o înţelegere cu privire la amânarea Brexit.

"Este foarte bine că aseară am ajuns la o înţelegere comună, o înţelegere care are două variante. În cazul în care în Marea Britanie se acceptă acordul, se prelungeşte, pentru a le da posibilitatea să-şi finalizeze legislaţia, în cazul în care nu se votează atunci termenul de prelungire este doar 12 aprilie. O înţelegere care a fost acceptată imediat de partea britanică şi credem că este o înţelegere care ne dă o siguranţă şi nouă, cei 27, că lucrurile merg mai departe, dar care dau o şansă reală şi Marii Britanii să se hotărască în definitiv", a spus şeful statului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel