Iohannis a discutat cu Ursula von der Leyen despre sancţiunile care urmează să fie luate împotriva Rusiei

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a discutat, marți, cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu privire la pachetul de sancțiuni imediate care urmează să fie luate în urma încălcării grave a dreptului internațional de către Rusia.

„Am avut un apel consecvent cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu privire la pachetul de sancțiuni imediate care urmează să fie luate în urma încălcării grave a dreptului internațional de către Rusia, care a dus la escaladarea gravă a situației de securitate în regiunea Mării Negre”, scrie pe Twitter Klaus Iohannis.

Șeful statului a discutat marți și cu omologul polonez, Andrzej Duda, despre situaţia de securitate din regiunea Mării Negre şi acţiunile Rusiei.

România condamnă cu fermitate recunoașterea de către Rusia a zonelor Donețk și Lugansk din Ucraina ca independente, a transmis luni președintele României, Klaus Iohannis. El spune că este o încălcare flagrantă a dreptului internațional: „Susținem ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o "statalitate autentică", ci a fost creată de Rusia bolşevică, iar acum se confruntă cu probleme politice sistemice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel