Ioana Mihăilă, aviz negativ pentru mandatul de ministru: „Restricțiile trebuiau luate mai devreme”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Ministerul Sănătăţii: 1.602 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore
Ministerul Sănătăţii: 1.602 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Ioana Mihăilă, ministru propus la Sănătate, a primit aviz negativ, marți, în comisiile de specialitate ale Parlamentului. Ea a spus, după audieri, că măsurile restrictive anunțate de Klaus Iohannis ar fi trebuit luate mai devreme.

Întrebată dacă cum își explică recordul pe linie de marți, în privința COVID-19, Ioana Mihăilă a dat viona pe rata mică de maccinare. Totodată, ea a precizat că restricțiile despre care a amintit președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit impuse de mai multă vreme.

„Cred că aceste cauze așa cum au fost analizate și de reprezentanții OMS, care se află acum în vizită la noi, principala cauză pentru care rata de spitalizare este atât de mare este legată de rata mică de vaccinare și cred că măsurile acestea restrictive anunțate de domnul președinte astăzi puteau fi luate mai repede, atunci când se apropia limita superioară a capacității de îngrijire. Au trecut 6 săptămâni de când incidența a crescut peste 1 la mie la nivel național, acum suntem la peste 10 mie la nivel național și încă există destul de mare libertate de mișcare”, a spus Ioana Mihăilă.

 

Mihăilă: „Am spus că valul 4 va veni, dar că intensitatea va depinde de rata de vaccinare”

 

Mihăilă a mai spus că în momentul în care a plecat de la Ministerul Sănătății, incidența era de aproximativ 1 la mie la nivel național și doar 30% din capacitatea maximă de ocupare a paturilor la Terapie Intensivă avea pacieți.

Mihăilă a fost întrebată de ce a tăcut atunci când președintele Klaus Iohannis și premierul au spus că pandemia a fost învinsă. Ea a răspuns că e responsabilă doar de propriile afirmații.

„Dacă ați fi atentă la declarațiile mele anterioare, constant am spus că valul 4 va veni, dar că intensitatea va depinde de rata de vaccinare și de rata destul de mare de transmitere pe care o are tulpina Delta. (...) Niciodată nu am spus că pandemia a fost învinsă”, a răspuns Mihăilă.

Ioana Mihăilă a primit șapte voturi „pentru”, 18 „împotrivă” și 9 abțineri, avizul din comisiile de specialitate fiind negativ, informează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel