Ioana Ene Dogioiu: „Dragnea se pregătește să devină premier”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu spune că OUG care să îi repună în termen pentru contestație în anulare pe toți cei judecăți din 2014 de completurile de cinci ale ÎCCJ, anunțata de Tudorel Toader, face parte din „amnistia pe bucăți”.

„Ordonanța de urgență care să îi repună în termen pentru contestație în anulare pe toți cei judecăți din 2014 de completurile de 5 ale ÎCCJ, anunțata de Tudorel Toader, nu era decât o chestiune de timp. Pentru că ea face parte, după cum am scris de nenumărate ori, din amnistia pe bucăți, alternativă la amnistia explicită care din mai multe motive nu a putut fi decisă.

Marele plan-alternativă în desfășurare al lui Dragnea

Așadar, planul este simplu și în desfășurare:

-desființarea deciziilor de condamnare pronunțate de completurile de 5, care nu judecă decât demnitari și înalți magistrați
-la rejudecare cei mai mulți, dacă nu toți, vor scăpa

  • fie datorită prescripției, cu termene mult reduse
  • fie datorită mutilării infracțiunilor, că în cazul abuzului în serviciu,
  • fie datorită distrugerii probatoriului, la care a lucrat tot CCR, prin eliminarea probelor obținute în bază mandatelor de siguranță națională, a probelor obținute cu suportul tehnic al SRI cu aplicarea protocoalelor, prin eliminarea autorității de lucru judecat a camerei preliminare etc. Să nu uităm că ministrul Justiției a anunțat că probabil va există și o OUG referitoare la protocoale, după ce CCR își va motiva decizia.

Repunerea în termen pe care o pregătește Tudorel Toader era necesară pentru că de decizia CCR să beneficieze automat (și cuvântul nu e întâmplător) și cei care au primit hotărârea de condamnare cu mai mult de 30 de zile în urmă.

Adică imensă majoritate. în frunte cu Liviu Dragnea, condamnat de completul de 5 în dosarul Referendumul în 2016.

Este prezentată că un act reparatoriu. De fapt, e un imens abuz împotrivă justiției, o încălcare flagrantă de către Guvern a prerogativelor puterii judecătorești și o înfrângere a autorității de lucru judecat”, a scris Ioana Ene Dogioiu pentru Ziare.com. 

„Așa vor intra în campaniile electorale și așa vor putea pretinde funcții. În frunte cu Liviu Dragnea care, cu cazierul albit, va putea pretinde să fie premier. Și dacă președintele va refuza, CCR îl va obliga, așa cum l-a obligat să o revoce pe Codruța Kovesi.

Cred că a devenit o chestiune de zile, adică zilele până la desființarea hotărârii în Dosarul Referendumul, până când Liviu Dragnea să pretindă și să forțeze obținerea funcției de premier al României”, a mai scris jurnalista.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel