Învățătorul care a bătut un copil că nu știa tabla înmulțirii, lăudat de primar: „I-aș strânge mâna. Bătaia e ruptă din Rai!“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Învățătorul care a lovit cu bățul un elev pentru că nu știa tabla înmulțirii, apreciat de primarul localității vasluiene învecinate, Suletea. Băiețelul a fost marcat de fapta dascălului, încât a refuzat să mai meargă la școală. 

Edilul comunei vasluiene afirmă că i-ar strânge mâna dascălului din Protopoșești (comuna Tăcuta), metoda de corecție fiind, după părerea sa, una „absolut normală“.

Învățătorul care a bătut un copil că nu știa tabla înmulțirii, lăudat de primar: „I-aș strânge mâna. Bătaia e ruptă din Rai!“

 

Mie mi se pare normal. O metodă de care și unii dintre noi, mai ales generațiile noastre, nu cred că am fost văduviți. N-am trecut prin ele.

Personal, eu am fost la școală la băiețelul meu, e în clasa a șasea, la ședința cu părinții și am spus că sunt total de acord atunci când iese din cadrul normal al activităților școlare, să fie pedepsit cum am fost și eu, la palmă, la fund, să-l tragă de perciuni.

Nu cred că e o tragedie. Personal nici nu-l cunosc pe acest cadru didactic, dar dacă l-aș vedea, i-aș strânge mâna. Bătaia e ruptă din rai. Poporul român așa a fost învățat, istoria ne-o spune”, a declarat Ciprian Tamaș, primarul din comuna Șuletea, județul Vaslui, la Antena 3.

Facem precizarea că, atât legislația națională cât și legislația europeană ocrotesc interesul superior al minorului în toate ipostazele vieții sale, deci inclusiv la școală. Mai mult, art. 89 alin. 1 din Legea nr. 272/2004 revede că „copilul are dreptul de a fi protejat împotriva abuzului și violenței. De asemenea, conform art. 5 lit. a pct. II din Codul – cadru de etică al personalului didactic din învățământul preuniversitar din 2018 aprobat prin Ordinul MEN nr. 4831/2018, profesorilor li se interzic agresiunile verbale, fizice și tratamentele umilitoare asupra elevilor.

 

Amintim că, săptămâna aceasta, un copil din Vaslui a venit acasă cu mâinile învinețite de învățătorul său pentru că nu a știut tabla înmulțirii. Mama băiatului a publicat pe internet fotografii cu micuțul care plânge de durere și cu mâinile sale învinețite de la loviturile primite la palmă din partea învățătorului.

Se întâmplă în România: Copil bătut de învățător că nu știe tabla înmulțirii. "Nu vrea sa mai meargă la școala de frică!"

 

Inspectoratul Școlar Vaslui a anunțat că a declanșat o anchetă la Școala Protopopești din comuna vasluiană Tăcuta în urma dezvăluirilor făcute de mama unui elev. Femeia susține că fiul ei de 7 ani ar fi fost bătut de învățător cu un băț la palme pentru că nu știa tabla înmulțirii.

Vasluianca a postat mai multe fotografii cu copilul de 7 ani care plânge și cu mâinile sale învinețite de la loviturile primite la palmă.

„Să vă arăt cum arată bietul copil de 7 ani care a fost bătut cu bățul la mânuțe de domnul învățător de la școala Protopopești, comuna Tăcuta, pentru ca nu știa tabla înmulțirii. Acești învățători, profesori, care după atâția ani de la Revoluție nu au învățat nimic despre educarea copiilor într-un mod normal... Vrem în școala noastră profesori și învățatori care au răbdare cu copiii. Acest copil este traumatizat, nu vrea sa meargă la școala de frică!", a scris mama băiatului în postarea care însoțea fotografia cu palmele copilului său. 

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vaslui s-a autosesizat în acest caz.

"O echipă formată din doi inspectori din cadrul instituţiei s-a deplasat la şcoala respectivă, pentru a efectua verificări cu privire la aspectele semnalate. Vom reveni cu un punct de vedere, în funcţie de rezultatele acestor verificări", a declarat Andrei Huiban, purtătorul de cuvânt al ISJ Vaslui.

Și polițiștii au declanșat o anchetă în acest caz. „Referitor la materialul de presă aparut în spațiul public, cu privire la agresiunea unui elev de către un cadru didactic,  conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui a dispus efectuarea de verificări cu privire la cele prezentate și, în funcție de rezultatul acestora, dispunerea măsurilor legale”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel