INS: Șapte milioane de ROMÂNI se află în risc de SĂRĂCIE

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Șapte milioane de români se află în risc de sărăcie anunță Institutul Național de Statistică. În 2017, o treime din populaţia României locuia în case cu pereţi mâncaţi de igrasie şi cu toalete în curte.

În 2017 una din trei persoane din România nu a avut bunuri de folosință îndelungată, maşină de spălat rufe, televizor color, telefon, calculator sau autoturism. Cei mai săraci români sunt în Oltenia şi Moldova, potrivit Institutului Naţional de Statistică, anunță digi24

Peste 35% dintre români trăiesc în case în care există grave probleme, iar în aproape 30% dintre locuinţele din România nu există grup sanitar, în peste 27% nu există cadă sau duş.

11% din persoanele din ţara noastră trăiesc în locuinţe cu pereţi plini de igrasie sau cu podele deteriorate.
Îngrijorător este că aproape 3,9 milioane de persoane nu şi-au permis anul trecut să plătească chiria, ipoteca sau facturile lunare şi nici să mănânce carne o dată la două zile.

De asemenea, doi din trei români nu au putut să-şi plătească o vacanță, iar unul din doi nu a putut face față unor situații neprevăzute.
Iar în timp ce politicienii au procupări legate doar de schimbrea legilor Justiților,  4 din 10 copii și 4 din 10 tineri se află în risc de sărăcie și excluziune socială.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel