Înfășoară hainele în pergament înainte de a le pune în dulap și scapă de multe bătăi de cap: Trucuri ingenioase cu hârtia de copt

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Înfășoară hainele în pergament înainte de a le pune în dulap și scapă de multe bătăi de cap: Trucuri ingenioase cu hârtia de copt
Înfășoară hainele în pergament înainte de a le pune în dulap și scapă de multe bătăi de cap: Trucuri ingenioase cu hârtia de copt

Se știe că hârtia de copt este indispensabilă atunci când se gătește o mare varietate de feluri de mâncare în cuptor. Cu toate acestea, unele gospodine consideră că este posibil să găsească utilizări ingenioase ale pergamentului și în afara bucătăriei.

Pergamentul sau hârtia de copt a apărut în gospodărie în 1927 și acum se găsește în aproape fiecare casă. Dar poate fi folosit pentru mai mult decât pentru a proteja tăvile de copt în cuptor.

De exemplu, banalele foi de pergament unse cu un strat subțire de ceară sunt folosite pentru a organiza depozitarea lucrurilor pe rafturile dulapului: înfășoară pantaloni, bluze sau rochii în hârtie pergament și vei scăpa de unele probleme.

Înfășoară hainele în pergament înainte de a le pune în dulap



Acțiunea aparent ciudată, ca să spunem așa, este de fapt ușor de explicat. Este vorba despre petele care pot apărea pe lucrurile care au fost realizate din țesături naturale pe o perioadă lungă de timp.

Petele galbene sunt cauzate de umezeală și de lumină și este foarte dificil să scapi de ele ulterior.

Prin utilizarea hârtiei de copt, materialul este protejat de influențele externe, iar articolele pot fi depozitate pentru o perioadă lungă de timp fără consecințe.

Trucuri ingenioase cu hârtia de copt

 

Pentru stilouri și robinete


Suprafețele cromate arată elegant, dar sunt foarte greu de întreținut. Încearcă hârtia pergament. Hârtia este îmbibată cu ceară, astfel încât va lăsa un strat protector pe suprafețe atunci când ștergeți cu ea robinetele sau mânerele frigiderului. De asemenea, poate fi utilizat pentru a îndepărta rapid amprentele de grăsime de pe oțelul inoxidabil.

Curăță talpa fierului de călcat

Dacă ștergeți rapid suprafața fierului de călcat cu hârtie, acesta va aluneca mai bine pe țesături. O altă metodă este de a pune pergament, de a turna sare pe el și de a călca hârtia. Desigur, atunci când fierul de călcat este prea vechi și talpa este grav zgâriată, cel mai bine este să cumpărați un fier nou.

Pentru cuptorul cu microunde

Pentru a preveni ca sosurile și grăsimea din cotletele încălzite să se împrăștie pe pereții cuptorului cu microunde, acoperiți placa cu pergament. În acest fel, nu trebuie să curățați cuptorul atât de des.

Salvează cărțile

Dacă ați udat din greșeală paginile unei cărți sau ale unui manual împingând un pahar cu apă, separați paginile și puneți pergament între ele. Astfel, hârtia nu se va încreți când se usucă.

Repară chiuveta

Dacă țeava de sub chiuvetă prezintă scurgeri, încercați să o sigilați cu hârtie pergament. Deșurubați piesa de jos, înfășurați hârtia în jurul filetelor și înșurubați-o la loc.

Previne uscarea lacurilor

Tăiați un cerc din hârtie, puneți-l deasupra borcanului de vopsea și închideți-l cu un capac. Acest lucru va împiedica formarea unei pelicule pe vopsea, ceea ce determină formarea de cocoloașe.

Menține brânza proaspătă

Când ajungeți acasă de la supermarket, scoateți folia de plastic de pe brânză și înfășurați-o în pergament. Acest lucru îi va păstra mai bine aroma, permițând brânzei să respire.

Faci curățenie mai ușor

Pergamentul poate fi folosit pentru a proteja suprafețele dulapurilor de bucătărie și ale frigiderelor care, în timp, se acoperă de grăsime și praf. În acest fel, nu va trebui să le frecați și să le spălați - trebuie doar să înlocuiți stratul protector de hârtie.

Tragi mai ușor fermoarul

Treceți o bucată de pergament peste fermoar pentru a nu-l bloca.

Calmează animalele de companie

Știați că electricitatea statică, care se poate acumula în blana animalelor, le face nervoase și inconfortabile? Cu pergamentul este la fel de ușor ca și cum ai mângâia blana animalului tău preferat.

Curăță toasterul

Hârtia pergament este o modalitate utilă de a curăța deschizătoarele de firimituri înfundate și depuneri de grăsime.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel