INCREDIBIL. Un baron local condamnat pentru corupție trebuie să primească 5.000 de euro de la stat

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, care ispășeste o pedeapsă de peste 6 ani pentru corupție, trebuie să primească 5.000 de euro daune morale din partea Statului Român și a unor instituții ale MAI pentru încălcarea unor dispoziții ale CEDO. Decizia nu e definitivă.

Potrivit unei decizii emise miercuri de Judecătoria Cluj-Napoca, care a fost postată pe site-ul instituției, în cazul lui Horea Uioreanu au fost încălcate dispozițiile articolelor 3 și 8 CEDO, potrivit Mediafax.

„Obligă pârâţii Statul Român, Ministerul de Interne, IGPR şi IPJ Cluj, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 2.700 euro (echivalentul în lei la data plăţii), reprezentând contravaloarea prejudiciului moral cauzat ca urmare a încălcării dispoziţiilor art. 3 CEDO. Obligă aceeași pârâţi, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 1.800 euro (echivalentul în lei la data plăţii), reprezentând contravaloarea prejudiciului moral cauzat ca urmare a încălcării dispoziţiilor art. 8 CEDO. Obligă pârâţii Statul Român, MAI, IGPR şi Direcția Generală de Poliție București, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 300 euro (echivalentul în lei la data plăţii), reprezentând contravaloarea prejudiciului moral cauzat ca urmare a încălcării dispoziţiilor art. 3 CEDO. Obligă aceeași pârâţi, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 200 euro (echivalentul în lei la data plăţii), reprezentând contravaloarea prejudiciului moral cauzat ca urmare a încălcării dispoziţiilor art. 8 CEDO. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în documentul citat.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că Horea Uioreanu a reclamat în instanță condițiile din arestul preventiv din cadrul IPJ Cluj și al Direcției Generale de Poliție București.

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj în 31 ianuarie 2018 la o pedeapsă de 6 ani și 4 luni de închisoare pentru pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă la spălare de bani.

În același dosar au mai fost condamnați oamenii de afaceri Ioan Bene, la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare, și omul de afaceri Vasile Pogăcean, la 3 ani de închisoare. Dacă Pogăcean își ispășește pedeapsa în închisoare, Ioan Bene a fugit în Italia unde execută pedeapsa conform sistemului de justiție italian, care înseamnă mai mult un control judiciar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel