INCREDIBIL. Ciorbea se plânge senatorilor că Iohannis vrea să-i taie pensia specială dată de PSD

Liviu Ludovic / 2 feb 2019, 08:54 Salveaza PDF Comentarii

Victor Ciorbea se plânge senatorilor că președintele Iohannis vrea să-i taie pensia specială acordată de PSD. Avocatul Poporului a trimis o adresă în care invocă rapoarte ale Comisiei de la Veneția.

Avocatul Poporului a trimis un memoriu comisiei juridice din Senat în care se plânge de faptul că președintele Klaus Iohannis nu este de acord ci uriașa pensie specială pe care i-a acordat-o PSD. În cererea sa, Victor Ciorbea invocă mai multe rapoarte ale Comisiei de la Veneția în care sunt date ca exemple țările în care remunerația Avocatului Poporului este egală sau chiar superioară celor ale judecătorilor Curților Supreme sau Constituționale.

Acțiunea lui Ciorbea a fost semnalată pe Facebook de senatorul USR, George Dircă, membru al comisiei juridice a Senatului.

"Avocatul Poporului, dl. Ciorbea lovește din nou, dar in interes propriu

Printr-o cerere adresată Comisiei Juridice din Senatul României, Victor Ciorbea își amintește brusc de practica Comisiei de la Veneția, pe care părea că o uitase atunci când Guvernul a adoptat OUG 92 ce a modificat legile justiției contrar recomandărilor partenerilor europeni. Acum ne trimite un mesaj cu subînțeles prin care ne pune în vedere că atât timp cât Avocatului Poporului și adjuncților sai nu le sunt asimilate drepturile cu cele din sistemul judiciar sau chiar cel al Curții Constituționale, statul nu recunoaște pe deplin statutul constituțional specific al Avocatului Poporului în concordanță cu statutul european al omologilor din statele europene.

Pe scurt, domnul Ciorbea ne explică de ce trebuie sa il platim mai bine, daca vrem sa fim europeni (...)

Ei bine, în sfârșit aflăm subiectul care îl scoate din amorțire pe domnul Ciorbea: banii săi. Independența justiției poate să aștepte, nu?". este mesajul postat pe contul său de senatorul USR George Dircă.

Curtea Constituțională a decis miercuri, cu majoritate de voturi, că pensia specială a lui Victor Ciorbea – de aproape 30.000 de lei – este neconstituțională și au trimis actul normativ Parlamentului

Memoriului lui Ciorbea a fost trimis Senatului pe 18 ianuarie, cu două săptămâni înainte de decizia CCR prin care pensia specială i-a fost declarată neconstituțională.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy