Incinerarea Cristinei Țopescu, ecouri în presa europeană: „Prezentator TV moare - biserica refuză slujba de înmormântare“

Presa din Germania scrie, astăzi, despre decesul Cristinei Țopescu și despre refuzul Bisericii Ortodoxe Române de a oficia o slujbă religioasă, în contextul în care trupul acesteia va fi incinerat, potrivit dorinței sale.

Publicația merkur.de a rezervat astăzi un articol despre martea Cristinei Țopescu și refuzul BOR de a oficia o slujbă religioasă, în contextul în care aceasta va fi incinerată și nu înhumată. Presa germană vorbește atât despre Cristina Țopescu, cât și despre tatăl ei, Cristian Țopescu, despre care spun că a fost un cunoscut comentator sportiv.

O slujbă funerară a fost inițial planificată pentru Țopescu, dar Biserica Ortodoxă respinge acest lucru. „Nu există o slujbă de înmormântare pentru oamenii incinerati”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe RomâneMotivul este că trupul, care este obiectul propriu al unei înmormântări, lipsește. Corpul a fost „distrus” de cremare“, relatează merkur.de.

Presa germană aduce în actualitate chiar și cazul lui Sergu Nicolaescu, un alt român care a ales incinerația.

„Soarta  Cristinei Țopescu nu este însă un caz izolat. În 2013 au mai existat discuții despre incinerarea regizorului român Sergiu Nicolaescu, care a organizat Jocurile Karl May la Bad Segeberg de cinci ori între 1989 și 1994“, precizează merkur.de.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy