Incidentele din Marea Adriatică, în creștere: turiștii se plâng de mâncărimi și arsuri după înotul în mare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Incidentele din Marea Adriatică, în creștere, turiștii se plâng de mâncărimi și arsuri după înotul în mare
Incidentele din Marea Adriatică, în creștere, turiștii se plâng de mâncărimi și arsuri după înotul în mare

Persoanele are vin pe plajele de la Marea Adriatică simt mai mult disconfort după ce înoată în mare. Potrivit experților, de vină sunt unele organisme care se răspândesc în ape.

Pentru multe persoane, concediul pe malul mării reprezintă o vacanță perfectă. În plus, o plaja frumoasă și temperaturile mari de invită să înoți în mare. Există însă factori care perturbă imaginea de vis și pot strica rapid vacanța.

Nu doar prețurile îngrozitoare din unele regiuni de vacanță de pe Marea Adriatică te sperie. După o baie în mare, simți mâncărime pe pielea care pare arsă. Astfel, vacanța de vis devine o experiență de vacanță neplăcută.

Din ce în ce mai multe persoane vorbesc despre experiențele după ce s-au scăldat în Marea Adriatică. Ele se plâng  de arsuri și mâncărimi după ce au înotat în apa de pe coasta Sloveniei.

 

Interdicție de scăldat pentru numeroase plaje de-a lungul coastei Adriatice

 

Experții au o explicație pentru asta. Din punct de vedere științific, acesta este un fenomen neobișnuit.  Potrivit experților, anumite organisme se răspândesc în ape. Abia recent, a fost emisă o interdicție de scăldat pentru numeroase plaje de-a lungul coastei Adriatice, deoarece ploile abundente au făcut ca apele uzate să ajungă în mare. Anumite organisme s-au înmulțit acum în apele Adriaticii de lângă coasta Sloveniei.

Sunt mici melci de plancton, numiți și Creseis acicula. Potrivit experților, organismele formează mici nori roz, care pot fi văzuți în mare.

Arsuri și mâncărimi pe care le puteți simți atunci când înotați în mare se datorează solzilor de ace mari de 1 cm ale organismelor, care aparțin familiei ocluzive de melci. Potrivit jurnalului Spectrum, organismele au o dimensiune de aproximativ 5 milimetri și se găsesc în mod regulat în planctonul de coastă al Mării Mediterane, în principal la adâncimi de 10 până la 30 de metri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel