Închisoare pentru cei care nu vor purta mască în spațiile publice în Sri Lanka

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Autoritățile au decis să introducă măsuri mai dure pentru a limita propagarea virusului SARS-CoV-2. Astfel, cei care nu poartă masca în spații publice din Sri Lanka și nu respectă distanțarea pot fi închiși până la șase luni. Și amenzile foarte mari sunt pe lista de pedepse aplicate cetățenilor care nu respectă regulile sanitare.

Cei care nu poartă masca în spaţii publice şi nu respectă distanţarea pot fi închişi până la şase luni sau amendaţi cu 10.000 de rupii (echivalentul a 54 de dolari americani), notează Agerpres, care citează dpa.

„Legile asigură oficialilor din domeniul sanitar şi poliţiei acoperirea pentru implementarea directivelor de limitare a răspândirii virusului”, a declarat Ajith Rohana, adjunct al inspectorului general al poliţiei. Magazinele şi birourile sunt obligate legal să ofere mijloace de dezinfectare, să ţină evidenţa clienţilor şi să restricţioneze deplasarea persoanelor în zonele unde se răspândeşte virusul.

Măsurile mai drastice au fost adoptate în contextul celui de-al doilea val de epidemie, resimţit în Sri Lanka în ultimele două săptămâni. Din 3 octombrie, s-au înregistrat teste pozitive pentru 1789 de persoane şi au fost mutaţi în centre de carantină peste 10.000 de oameni. În 19 zone din apropierea capitalei se aplică restricţii de circulaţie, mai scrie sursa citată.

Numai în rândul lucrătorilor de la o fabrică de confecţii din Minuwangoda, la 40 de km la nord-est de Colombo, au fost depistaţi 1500 de purtători ai coronavirusului, Până la apariţia focarului respectiv, în Sri Lanka epidemia părea sub control, cu numai 13 decese şi 3500 de cazuri din ianuarie până la începutul lui octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel