În țara drumurilor de pământ, Tăriceanu spune că e preocupat de autostrăzi

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri că este preocupat, în primul rând la nivelul infrastructurii, de terminarea Coridorului IV pan-european. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE, a declarat miercuri că este preocupat, în primul rând la nivelul infrastructurii, de terminarea Coridorului IV pan-european, precizând că celelalte investiţii în acest domeniu trebuie prioritizate.

Coridorul IV pan-european, lung de circa 2.000 de kilometri, face legătura între oraşele germane Dresda şi Nurnberg şi metropola turcească Istanbul, cu trecere prin Cehia, Austria, Ungaria, România şi Bulgaria. Porţiunea românească a coridorului IV are circa 800 de kilometri, fiind cuprinsă între Curtici, judeţul Arad, şi Constanţa, pe traseul Curtici - Arad - Simeria - Sighişoara - Braşov - Bucureşti - Constanţa.

România avea, la sfârşitul anului trecut, autostrăzi cu o lungime totală de 763 de kilometri, în creştere cu 16 kilometri faţă de totalul din 2017, deci nici 1% din totalul de peste 86.000 km de drumuri și peste 31.025 de kilometri de drumuri pietruite și de pământ, potrivit datelor INS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel