Imunitate Tăriceanu. Data când se DECIDE

Narcis Popa |
Data publicării:

USR va vota pentru încuviinţarea urmăririi penale a preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat, joi, senatorul Edward Dircă. El a estimat că în jurul datei de 1 decembrie Tăriceanu va afla dacă va păstra sau nu imunitatea. 

"Cu siguranţă, USR va vota pentru încuviinţarea urmăririi penale, nu este normal ca al doilea om în stat să se ascundă în spatele acestei imunităţi. Este esenţial ca toată lumea să dea dovadă de bună-credinţă şi să permită organelor de cercetare penală să îşi deruleze ancheta fără a obstrucţiona aceste demersuri judiciare. Cu toţii avem nevoie şi trebuie să cunoaştem adevărul, ce s-a întâmplat şi de ce aceste lucruri ies atât de târziu la iveală", a afirmat senatorul Dircă.

El a spus că, în două săptămâni, cererea va fi supusă dezbaterii plenului Senatului.

"Am aflat şi noi încă de aseară că această cerere a fost depusă la Biroul permanent, încă nu avem cunoştinţă de conţinutul acestui document. Cu siguranţă că, în şedinţa de luni, vom lua cunoştinţă de momentul în care va fi repartizat către Comisia juridică acest dosar. (...) Ştim că el conţine o cerere de încuviinţare a urmăririi penale pe numele preşedintelui Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu. Urmează ca în cadrul Comisiei juridice, probabil că vom avea timp o săptămână să studiem acest dosar şi probabil că, în cel mai scurt timp, poate o săptămână sau cel mult două săptămâni, această cerere va ajunge în plen şi vom adopta o hotărâre", a adăugat Dircă.

Hotărârea va fi luată pe 1 decembrie 

El a estimat că hotărârea Senatului în acest caz urmează să fie luată în preajma zilei de 1 Decembrie.

"Acesta este cadoul pe care înţelege Călin Popescu-Tăriceanu să-l facă românilor cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Această hotărâre a Parlamentului urmează a fi luată în preajma acestei zile. Este regretabil faptul că domnul Călin Popescu-Tăriceanu încă are foarte multe probleme din trecut care şi acum, la acest moment, îl afectează. Este regretabil pentru noi, pentru români că instituţia Parlamentului este condusă în acest moment, dacă vorbim de Camera Deputaţilor - avem un preşedinte care, ştim cu toţii foarte bine, este condamnat penal şi în prezent se află trimis în judecată într-un alt dosar, iar la Senat - domnul Călin Popescu-Tăriceanu este deja trimis în judecată într-un dosar pentru mărturie mincinoasă şi iată că acum ies la iveală foarte multe probleme din timpul guvernării dumnealui", a susţinut senatorul USR.

Parchetul General a transmis la Senat, la sesizarea DNA, o solicitare de efectuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită presupus a fi săvârşită de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

DNA susţine că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel