Imaginile din satelit ale tuturor bazelor militare ale Rusiei, făcute publice de Google

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Controlul asupra sudului Ucrainei va permite și accesul la Transnistria, spune Rusia - rapoarte
Controlul asupra sudului Ucrainei va permite și accesul la Transnistria, spune Rusia - rapoarte

Google a decis să facă publice, prin intermediul aplicației Google Maps, imaginile din satelit ale tuturor bazelor militare ale Federației Ruse. Imaginile, de înaltă rezoluție, la care Google a permis accesul publicului larg, mai includ fortificații, diverse facilități și aeroporturi militare, nave, sisteme antiaeriene și lansatoare de rachete nucleare ale Rusiei.

Victor Kovalenko, un fost jurnalist, dar și veteran al armatei ucrainene, a prezentat pe contul său de Twitter mai multe astfel de imagini care acum pot fi accesate direct prin intermediul Google Maps,

În imagine, se observă o bază aeriană cu avioane Suhoi SU-57 parcate pe pistă. SU-57 este un avion de generația a 5-a a Federației Ruse, cu amprentă radar redusă și care se află în prezent în faza de testare.

În altă imagine din satelit, care poate fi urmărită cu ajutorul Google Maps, apare portavionul Federației Ruse „Amiralul Kuznețov”, aflat în prezent în reparații capitale, scrie Digi24.

De asemenea, imaginile Google Maps surprind inclusiv o bază de lansare a rachetelor intercontinentale balistice din dotarea Federației Ruse. 

 

Zelenski anunţă începutul ofensivei ruse în estul ţării: „Putem spune acum că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas“

 

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat luni începutul ofensivei ruse împotriva estului Ucrainei, aflat în parte în mâinile separatiştilor pro-ruşi şi unde luptele sângeroase s-au intensificat, scrie AFP.

"Putem spune acum că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas, pentru care se pregătesc de multă vreme. O mare parte a întregii armate ruse este în prezent consacrată acestei ofensive", a spus el într-un discurs difuzat pe Telegram. 

De cealaltă parte, președintele rus Vladimir Putin a acordat un titlu onorific unei brigăzi acuzate de Ucraina de comiterea de atrocități în orașul Bucea, anunță BBC.

Un decret semnat de Vladimir Putin a acordat Brigăzii 64 de pușcași motorizați titlul de „Gărzi" pentru „eroismul și vitejia în masă, tenacitatea și curajul" membrilor săi.

Ucraina afirmă că peste 300 de civili au fost uciși de ruși la Bucea, în timp ce Rusia neagă orice implicare.

 

Brigada acuzate de crimele de la Bucea, distinsă de Putin cu un titlu onorific pentru „eroismul și vitejia în masă"

 

De asemenea, Vladimir Putin a semnat un decret care stabilește plata unei sume suplimentare de 5 milioane de ruble (62.000 de dolari) dacă un polițist de frontieră rus moare în timp ce servește la granița ucraineană, precum și la granițele regiunilor Donețk și Luhansk.

Măsura a fost luată „pentru a oferi măsuri suplimentare de sprijin social personalului de serviciu al agențiilor de frontieră ale Serviciului Federal de Securitate și membrilor familiilor acestora", a precizat Tass, agenția de presă de stat din Rusia, titrează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel