Ilan Laufer: Respingerea mea de către Iohannis, gest de ANTISEMITISM

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Ilan Laufer spune că gestul lui Klaus Iohannis de a-l respinge din funcția de ministru al Dezvoltării reprezinta un gest de antisemitism al președintelui Klaus Iohannis. 

"Dragi Români, mă numesc Ilan Laufer, din părinți români, născut în București, la Maternitatea Polizu, nu departe de Guvernul României. Am studii superioare făcute la timp, am demonstrat în mediul privat, am reușit să atrag peste 400 de milioane de euro în România, să contribui la crearea a foarte multe locuri de muncă, peste 1000 și am demonstrat și în mandatul meu de ministru la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Anteprenoriat, incluziv prin programul Star-Up Nation prin contribuția mea la legea prevenirii și a parteneriatului public-privat.

Astăzi în 2018, am fost respins de către președintele Klaus Iohannis. Sunt îngrijorat de motivele reale care au stat la baza respingerii mele atunci când m-a refuzat în funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale fără să motiveze această decizie, ceea ce este neconstituțional. Consider că refuzul preșeșdintelui Iohannis în ceea ce mă privește este un nou act de antisemitism și vreau să atrag atenția asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat în ultimul an președintele Klaus Iohannis.

Așa cum se știe, domnul Iohannis a avut mai multe ieșiri împotriva evreilor și declarații antisemite, a rrefuzat și a blocat numire unui ambasador în Israel dorind pe această cale să saboteze relația dintre România și Israel. Totodată vă pot spune că a contibuit la sabotarea ședinței de Guvern comune care trebuia să aibe loc între Guvernul israelin și Guvernul Român. Prin interpuși a inișiat acțiuni de urmărire penală împotriva prim-ministrului Viorica Dăncilă după vizita acesteia în Israel și am informații certe că ar trebui și eu să mă aștept la același mod de acțiune în ceea ce mă privește, mai exact un dosar penal care probabil se pregătește acum pe repede înainte la comanda președintelui.

Domnul președinte Iohannis i-a promis doamnei Angela Merkel, că va face tot posibilul să blocheze mutarea Ambasdei României de la Tel Aviv la Ierusalim, proces inițiat de domnul președinte Liviu Dragnea ca fiind primul om politic din Europa care a declarat că va susține acest proces după ce președintele american Donald Trump a anunțat că va muta ambasada Statelor Unite de la Tel Aiv la Ierusalim ", a declarat Ilan Laufer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel