IJ, descindere înainte de audierea lui Dragnea. Gorghiu: Adevărul trebuie spus

Narcis Popa |
Data publicării:

Alina Gorghiu încearcă să pună cap la cap toate detaliile pentru a deduce ce anume a căutat Inspecția Judiciară la Parchetul General, cu doar câteva ore înainte ca Liviu Dragnea să fie audiat în dosarul protestelor din 10 august. 

"Adevărul despre ce a făcut vineri Inspecția Judiciară la PG trebuie spus opiniei publice. Că dacă este cum spune presa de zilele acestea, anume că a fost vizat exact un dosar în care trebuia Dragnea să depună mărturie peste câteva ore, sugerează o situație fffff încurcată.

Pentru că asta nu e totul!

De câteva săptămâni, în legătură cu Inspecția Judiciară, se tot adună niște lucruri. Și toate generează suspiciuni.

Solicitarea lui Dragnea către Toader să emită o ordonanță referitoare la Inspecția Judiciară de la începutul lunii. După 2 zile chiar apare OUG fără un aviz al CSM și, ca efect, șefii Inspecției ajung să aibă mandate pe termen nelimitat.

Apoi aflăm că Dragnea de fapt ceruse încă din august aceleiași Inspecții Judiciare să constate că în dosarele sale a fost pus în aplicare un Protocol. Prin asta evident că el caută avantaje în procesele sale și se face că nu știe că nici un protocol nu a fost declarat ilegal.

Dacă aici nu se mijește controlul politic, nu știu ce ar mai putea fi controlul politic ...

Așa că am toate motivele pentru care susțin că trebuie lămurit ce s-a întâmplat vineri. Și îi încurajez pe cei în drept să o facă pentru că aici este un paradox (sper că au înțeles toți cei implicați): cu cât se tace mai grațios, devine mai evident că este ceva de ascuns iar lucrurile devin, de fapt, mai clare ...

Avocatul Poporului ar trebui să își amintească urgent că a primit acum câteva zile o sesizare de la 7 membri ai CSM referitoare la OUG privind conducerea Inspecției Judiciare prin care i se cere să sesizeze CCR. Iar Ministrul justiției, care are răspunderea politică cea mai mare, trebuie să aibă o reacție," a scris Alina Gorghiu pe contul său de socializare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel