Ianis Hagi, ZEIFICAT de presa din Marea Britanie

Narcis Popa |
Data publicării:

Performanța echipei naționale de tineret a României la EURO 2019 a atras toate privirile, iar unul dintre cei mai interesanți "tricolori" pentru presa internațională este Ianis Hagi.

Pe site-ul 90min.com, fiul "Regelui", care a marcat două goluri în ambele meciuri jucate din grupa C, în fața Croației, scor 4-1, și Angliei, scor 4-2, a fost lăudat de jurnaliștii din Anglia.

Aceștia l-au descris pe Ianis, notând cinci aspecte importante despre jucătorul pe care îl numesc "playmaker". Au început prin a spune că "s-ar putea să spuneți că acest nume vă sună cunoscut - și aveți dreptate, chiar este".

1. "Tatăl lui este legendarul Gheorghe Hagi" - publicația notează că "Regele" a fost considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din Europa în perioada 1980-1990 și a jucat la formații precum Real Madrid, Barcelona și Galatasaray, "evoluând pe același rol pe care joacă Ianis, cu numărul 10 pe spate". În plus englezii scriu că cei doi lucrează împreună la clubul deținut de Hagi, FC Viitorul, pe care l-a înființat în 2009. Ianis a ajuns la echipă în 2014 și a crescut în spiritul impus de tatăl lui, ceea ce îi aduce numai avantaje tânărului jucător.

2. "S-a transferat la Fiorentina...... Dar totul a mers prost" - în 2016-2017 a ajuns la formația din Seria A, Fiorentina, contra sumei de două milioane de euro, dar "în Italia, lucrurile nu au mers așa cum a sperat". La plecarea sa de la formația "viola", Ianis a fost nominalizat pe lista prestigiosului concurs European Golden Boy. Aceștia mai notează că "acum, cu mai multă experiență acumulată, este un moment bun să zboare din cuib".

3. "Arsenal ar fi interesată de el" - Hagi Jr. ar putea ajunge să joace în Premier League, "dacă zvonurile legate de interesul clubului pentru Ianis sunt adevărate". 90min.com scrie că echipa din Anglia "nu are un munte de bani la dispoziție, iar Hagi costă în jur de 10 milioane de lire". În plus, englezii scriu că decarul echipei de tineret a României este dorit și de echipe precum Sevilla, Ajax și Anderlecht.

4. "Este căpitanul echipei FC Viitorul" - "Hagi are foarte multă încredere în fiul lui, astfel că l-a numit căpitanul echipei sale la o vârstă fragedă, 20 de ani". În plus englezii vorbesc și despre performanțele lui Ianis din ultimul sezon.

5. "A impresionat la EURO U21" - Publicația citată menționează că mijlocașul de 20 de ani este om de bază în naționala lui Mirel Rădoi, pentru care a înscris de două ori în două meciuri la turneul final.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel