Hunor îl UMILEȘTE pe Teodorovici: "Greșește! Limita între curaj și nebunie e foarte subțire"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a criticat miercuri OUG 114, despre care a spus că bulversează sistemul fiscal, el fiind de părere că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, greşeşte. 

 El a făcut referire la declaraţia ministrului Teodorovici, care a spus că OUG 114 este ''cel mai curajos act normativ de după Revoluţie''. 

"Domnul Teodorovici e un om simpatic, dar greşeşte. Limita între curaj şi nebunie e o limită foarte subţire. Cred că a trecut de linie, ăsta nu e un curaj, asta e o nebunie totală. Am spus în decembrie, am spus în ianuarie, am spus în februarie, mai repet o dată: a greşit, greşeşte. Nu poţi să dai o OUG prin care bulversezi tot sistemul fiscal şi nu numai, cu câteva zile înainte de Anul Nou, cu aplicabilitate imediat de la 1 ianuarie. Nu laşi şase luni nici măcar pentru administraţie să se pregătească, nu laşi nici măcar aşa cum scrie legea, şase luni de zile pentru bănci, pentru firme, pentru societăţi şi aşa mai departe", a declarat Kelemen Hunor, la RFI. 

Acesta a atras atenţia că în OUG 114 sunt "câteva greşeli fundamentale", dând exemplul pensiilor private. De asemenea, el a vorbit şi despre zona energiei, unde consideră că "trebuie schimbată filosofia şi toată abordare propusă de OUG", dar şi despre domeniul construcţiilor, unde creşterea salariilor înseamnă mărirea costurilor la contractele de investiţii publice. În zona bancară, "nu se poate dirija fiscalitatea cu instrumente financiare şi invers şi mai ales prin declaraţii", a adăugat el. 

Preşedintele UDMR a avertizat că există riscul ca OUG 114 să fie adoptată tacit de Senat. 

"De aceea eu cred că toată ordonanţa 114, noi am depus şi multe amendamente, vom mai depune amendamente, trebuie dezbătută de urgenţă la Camera Deputaţilor, că mâine va trece tacit de Senat sau poimâine. Acolo am înţeles că au depus toate amendamentele toţi colegii din toate zonele, dar nu s-a dezbătut, fiindcă ministerul nu a avut timp să analizeze aceste propuneri, dar foarte repede ar trebui să introducem pe ordinea de zi a Camerei. Eu de la bun început am spus că în acest moment cea mai bună soluţie ar fi fost prorogarea termenului până în 2020 şi dezbaterea şi adoptarea până în iunie", a mai afirmat Kelemen Hunor. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel