Guvernul sesizează CCR, la ordinul lui Dragnea pentru a-i tergiversa PROCESUL

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul sesizează CCR cu privire la un posibil conflict între Parlament și Curtea Supremă. Este vorba despre completurile de cinci judecători care judecă și recursul lui Liviu Dragnea în dosarul în care a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare. 

Decizia a fost luată chiar astăzi și ar putea afecta procesul și sentința lui Liviu Dragnea. 

De altfel, Dragnea nu s-a ferit să afirme  într-o ieșire publică că a discutat cu ministrul Tudorel Toader despre posibilitatea de a lua această speță la Guvern. Mai mult, liderul PSD afirma că vor să-l bage la pușcărie cu un complet făcut cu încălcarea legii, referindu-se la completurile de cinci judecatori. 

Colegiul de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis, la începutul lunii septembrie, să nu aplice noile prevederi ale Legii 304/2004, în privinţa reconfigurării completelor de cinci judecători.

Potriviti legii, președintele/vicepreşedintele ÎCCJ, precum şi preşedintele secţiei penale nu mai sunt membri de drept în complete, ci pot face parte din acestea doar prin tragere la sorţi. În prezent, judecătorii care ocupă respectivele funcţii fac parte din complete în baza Regulamentului ÎCCJ. Pentru că în textul legii scris că tragerea la sorţi a completelor are loc "la începutul fiecărui an", Colegiul de Conducere al ÎCCJ a considerat că actualele complete, configurate la finalul anului 2017, pot să rămână în componenţa actuală până la finalul anului, când se vor aplica noile prevederi legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel