Guvernul, ÎNCOLȚIT de primari: Amenință cu PROTESTE

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Primarii somează Ministerul Finanțele și Guvernului să-şi respectarea angajamentele din programul de Guvernare. 

Asociația edililor face apel la rațiune și cere Executivului să înțeleagă nevoile reale ale comunităților locale, altfel miercuri vor protesta în stradă, informează Realitatea TV.

„Am convenit ca mâine la ora 12.00 să fim la Asociaţia Municipiilor, vom chema şi alţi primari şi dacă punctul nostru de vedere nu va fi aprobat, imediat ne vom deplasa în faţa Guvernului ca protest în numele cetăţenilor din România, pentru că noi reprezentăm cetăţenii din România şi banii nu se iau de la primari sau de la primărie, se iau de la oamenii care doresc dezvoltare”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

La finalul întâlnirii, ministrul Finanţelor n-a reuşit să ofere prea multe detalii, rezumându-se să afirme că autorităţile locale vor primi mai mulţi bani şi că a făcut două propuneri, pe care miercuri le va finaliza.

Citește și EȘEC după negocierile dintre Guvern și primari. ULTIMATUM pentru Dăncilă

Teodorovici a afirmat că a înaintat două propuneri la întâlnirea cu primarii, iar miercuri va veni cu oferta finală a Guvernului pentru a se vedea exact ce procent din impozitul pe venit rămâne la nivelul administrației locale.

„Au fost făcute 2 propuneri, pe care le vom analiza la Ministerul de Finanțe și mâine vom veni cu un răspuns, mâine în jurul prânzului vom veni cu varianta finală. Nu vreau să intru în detalii, dar sper ca propunerea acceptată de noi să fie acceptată de cât mai mulți. Nu plecăm neapărat de la impactul bugetar, dar căutăm cea mai bună soluție, în așa fel încât să avem cea mai bună variantă. Sigur, și impactul contează, dar trebuie să avem o formulă care să fie cât mai corectă pentru cei mai mulți, sumele alocale au crescut semnificativ, autorităţile vor avea 5 miliarde în plus faţă de anul trecut”, a declarat Eugen Teodorovici.

Citește și Firea și Negoiță, ce au negociat cu Teodorovici

Ministrul n-a putut explica însă care este creşterea dacă GUvernul acordă în plus 5 miliarde de lei, în condiţiile în care primăriile au pirtdut anul trecut 6 miliarde.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel