Guvernul deblochează banii pentru românii care cazează refugiați ucraineni. Se pot deconta 50 de lei pe zi

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Executivul alocă, vineri, din fondul de rezervă, 45 de milioane de lei, bani destinați persoanelor fizice pentru cazarea și hrana refugiaților ucraineni, anunță premierul Nicolae Ciucă. 

"Nu am reușit miercuri să finalizăm procedurile care vizau reglementarea modului modului în care cetățenii români, persoane fizice, pot să beneficieze de recuperarea sumelor pe care le cheltuiesc cu cazarea cetățenilor ucraineni. Prin Hotărârea de guvern de astăzi (vineri - n.r.), am stabilit ca din Fondul de Rezervă al Guvernului să alocăm 45 de milioane de lei, astfel încât în perioada următoare cetățenii români care găzduiesc cetățenii ucrainieni vor putea să beneficieze de recuperarera banilor cheltuiți cu cazarea în valoare de 50 Ron pe zi", anunță premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

El precizează că este reglementată, de asemenea, și recuperarea sumelor cheltuite cu hrana.

"În felul acesta acoperim în întreg pachetul de măsuri pe care l-am asumat la nivelul guvernului”, conchide Ciucă, potrivit Mediafax.

Peste 650.000 de ucraineni au intrat în România de la declanşarea crizei din ţara vecină

 

Peste 650.000 de cetăţeni ucraineni au intrat în România de la declanşarea crizei din ţara vecină şi până în prezent.

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a informat că joi, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 9.165 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 3% faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.981 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 6,3%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 2.218 cetăţeni ucraineni (creştere cu 16%).

De la declanşarea acestei crize şi până joi, la ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 650.441 de cetăţeni ucraineni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel