Guvernul austriac a plătit alocațiile indexate pentru familiile cu copiii în România

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
alocatii_copii
alocatii_copii

Guvernul austriac a plătit toate alocațiile indexate pentru familiile cu copiii în România. 

În luna iunie a acestui an, Curtea Europeană de Justiție (CEJ) a decis că indexarea alocațiilor familiale încalcă dreptul UE. Dispozițiile naționale au fost ulterior abrogate. Într-un răspuns recent la solicitarea NEOS, ministrul pentru familie, Susanne Raab (ÖVP), a declarat că până în prezent au fost plătite aproximativ 337 de milioane de euro familiilor, relatează publicația ORF.at.

Concret, în 87.949 de cazuri pentru 143.705 copii, „au fost efectuate plăți suplimentare susținute în valoare de 337.250.976,10 euro”, potrivit răspunsului la întrebare.

Potrivit ministrului, suma este compusă din alocația familială (53.133.706,59 euro), o plată diferențială (184.370.263,64 euro) și deducerea pentru copii (99.747.005,87 euro). În luna mai, Raab încă vorbea de suplimente în valoare de 220 de milioane de euro. Costurile pentru plățile suplimentare sunt luate în considerare în buget.

În 2019, guvernul OVP-FPO introdusese indexarea, prin care cuantumul alocațiilor familiale era orientat în funcție de costul real al vieții pentru copiii care trăiesc în alte țări din UE. Astfel, persoanele care lucrează în Austria și ai căror copii locuiesc în Europa de Est au primit o plată de sprijin mai mică.

În consecință, plățile suplimentare pentru solicitanții din țări precum România, Slovacia și Ungaria au fost cele mai mari. Pe de altă parte, nu au existat plăți restante pentru solicitanții din Belgia, Franța și Luxemburg, de exemplu. Acolo, prestațiile familiale au fost „indexate în sus”. Au primit o alocație familială mai mare, banii nu sunt recuperați.

Introducerea și eliminarea indexării alocațiilor familiale a dus, de asemenea, la costuri în valoare totală de 116.622,57 euro, potrivit lui Raab.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel