Gușă: Suntem ”într-un mare pericol”

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Cozmin Gușă  a declarat la Realitatea tv că ne aflăm în fața scandalului anului, referindu-se la ”disputa interceptărilor”, conflict între Gabriela Firea și Carmen Dan după ce primarul Capitalei a acuzat ministrul de Interne de spionaj.

"Acest scandal, dacă se va confirma, apropos de poliție plitică, este cel mai grav scandal din acest an.

Eu cunosc de la depărtare capabilitatea, atât ca infrastructură umană, dar mai ales tehnică, a DGPI; am avut ocazia să cunosc șefi ai DGPI. Această structură a fost foarte bine dodată cu asparatură ca să-și îndeplinească rolul, fiind o structură complexă de control intern în MAI. Cel care a pornit această dotare a fost generalul Virgil Ardeleanu, în anul 2001, dacă nu mai devreme”, a spus Gușă.

Dacă se pune problema de posibilă poliție politică, de acolo suntem ”într-un mare pericol”:

  • Scenariul în care Gabriela Firea are dreptate - în print-urile respective erau, într-adevăr, comunicații între unii și alții care erau interceptate și prezentate în această ședință. Partea cu WhatsApp nu e posibilă decât în situații speciale, cu aprobări speciale luate de la americani care realizează asta în SUA, atrage atenția Cozmin Gușă. ”Ponta a fost obiectul unor asemenea monitorizări, dar asta DGPI nu poate să facă. Americanii au mai dat genul acesta de aprobări și anumite convorbiri au putut fi monitorizate și interceptate. Dacă este așa suntem în scandalul anului în care descoperim o super-structură, superdodată, și e problemă de securitate națională”, evidențiază consultantul politic. 
  • Dacă secretarul de stat, comunicând cu diverși, și-a făcut screenshot și a transmis-o mai departe și Carmen Dan s-a gândit că ar fi util să le și printeze e un alt scandal. S-au apucat să se dea în gât unii în alții. Firea a ridicat capacul de pe o oală foarte urât mirositoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel