Gruparea jihadistă Statul Islamic, anunț-BOMBĂ după ATACUL din LONDRA

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Gruparea extremistă Statul Islamic a declarat sâmbătă, într-un mesaj online, că atentatul de la Podul Londrei, unde au murit doi oameni, a fost făcut în numele organizației.

Statul Islamic, orhanizația jihadistă decapitată recent prin uciderea liderului într-un atac al SUA, își arogă atentatul terorist din Londra de vineri. 

Gruparea jihadistă spune că Usman Khan, recidivistul de 28 de ani, recent eliberat din închisoare, a ucis doi oameni pe podul din Londra acționând în numele ISIS. 

Anunțul făcut de Statul Islamic pe agenția proprie Amaq a fost prezentat sâmbătă seara de Times of Israel

Citește și: O ROMÂNCĂ, în mijlocul atacurilor de pe Podul Londrei: „Ăștia au MITRALIERE!“

Poliția metropolitană a dezvăluit că autorul atentatului de la Londra, împușcat mortal de forțele de ordine, este Usman Khan, care a fost închis în 2012 pentru fapte ce constituie infracțiuni cu caracter terorist. În vârstă de 28 de ani, el fusese eliberat condiționat în decembrie 2018 și purta o brățară electronică de supraveghere în momentul comiterii atacului.

Usman Khan fusese condamnat la opt ani închisoare pentru că plănuia să arunce în aer Bursa din Londra și pentru că înființase o tabără de antrenament terorist. Avea câțiva complici și erau inspirați de rețeaua al-Qaida. A fost arestat în decembrie 2010, iar poliția a găsit acasă la el o hârtie pe care erau scrise de mână alte posibile ținte, printre care Ambasada SUA, domiciliul lui Boris Johnson, pe atunci primar al Londrei, înaltul prelat al Catedralei Sf. Paul și doi rabini.

Citește și: ATAC în Londra. Autorul, un fost DEȚINUT ce fusese în trecut ÎNCHIS pentru fapte de TERORISM

Două persoane - un bărbat și o femeie - au fost ucise vineri prin înjunghiere pe Podul Londrei de Usman Khan, iar alte trei au fost rănite. Atacatorul a fost împușcat mortal de polițiști. Suspectul purta o vestă de care părea atașată o bombă, care s-a dovedit a fi falsă. Autoritățile au anunțat că incidentul - care a durat cinci minute - este considerat de natură teroristă, potrivit Realitatea.net.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel