Grup infracţional specializat în trafic de droguri şi contrabandă cu ţigarete, prins în flagrant de polițiști

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Pensionară cercetată de DIICOT pentru trafic de droguri. Femeia obținea 1.700 lei pentru fiecare tranzacție / Foto ILUSTRATIV
Pensionară cercetată de DIICOT pentru trafic de droguri. Femeia obținea 1.700 lei pentru fiecare tranzacție / Foto ILUSTRATIV

Un grup infracţional specializat în trafic şi deţinere de droguri de risc şi mare risc, precum şi în contrabandă cu ţigarete a fost destructurat miercuri de procurorii DIICOT Caraş-Severin.

Un grup infracţional specializat în trafic şi deţinere de droguri de risc şi mare risc, precum şi în contrabandă cu ţigarete a fost destructurat miercuri, 24 noiembrie, de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) împreună cu procurorii DIICOT Caraş-Severin, scrie Agerpres. În cauză, au fost efectuate şapte percheziţii domiciliare în judeţele Caraş-Severin şi Timiş.

Potrivit unui comunicat al IPJ Caraş-Severin, "din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2020, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, în oraşul Bocşa, judeţul Caraş-Severin, în vederea comiterii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, din categoria amfetaminelor. Liderul grupului infracţional ar fi constituit, în paralel cu activitatea de trafic de droguri, un alt grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete".

 

Cannabis, amfetamine şi comprimate ecstasy, achiziţionate din judeţul Timiş



Astfel, drogurile de risc şi de mare risc - respectiv cannabis, amfetamine şi comprimate ecstasy, ar fi fost achiziţionate, în principal, din judeţul Timiş, de la persoane cunoscute liderului grupării. După achiziționarea acestora, drogurile ar fi fost distribuite în judeţul Caraş-Severin.

Polițiștii au monitorizat gruparea de mai mult timp și au realizat mai multe activităţi de prindere în flagrant delict. Astfel, în urma acestor cercetări, au fost confiscate aproximativ 300 de pastile ecstasy.

"Privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete, acestea ar fi fost achiziţionate de la diferiţi furnizori, din judeţul Suceava, membrii ai unor grupări infracţionale organizate, care îşi desfăşurau activitatea pe mai multe pieţe de desfacere", a precizat IPJ Caraş-Severin.

 

Polițiștii au confiscat zeci de baxuri de ţigarete provenite din contrabandă



Astfel, potrivit anchetatorilor, o parte din membrii grupării se ocupau de aprovizionare, în judeţul Suceava, iar un alt segment viza distribuţia acestora unor persoane din judeţul Caraş-Severin.

Astfel, în urma verificărilor, poliţiştii au confiscat peste 62 de baxuri de ţigarete provenite din contrabandă.

Zece persoane au fost audiate în acest caz, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel