Înghesuială la tăiat de panglici: Grindeanu a inaugurat Terminalul Schengen cu două zile înainte de aderare

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Sorin Grindeanu, la Aeroportul din Timișoara
Sorin Grindeanu, la Aeroportul din Timișoara

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a inaugurat, vineri, Terminalul Schegen de la aeroportul din Timișoara. Dorind să capitalizeze politic tăierea de panglică, Grindeanu s-a grăbit și l-a inaugurat cu două zile înainte de aderare. La eveniment n-a lipsit nici Marcel Ciolacu. 

Sorin Grindeanu, a declarat, vineri, la inaugurarea Terminalului Plecări Schengen de pe Aeroportul Internaţional Timişoara "Traian Vuia", că aderarea României la familia statelor Schengen va aduce un acces mai facil în ţările membre şi că ţara noastră ştie să concretizeze proiecte din bani europeni.

"Deschiderea acestui nou terminal aeroportuar este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete din bani europeni, că ştie să construiască la standarde europene şi că avem viziunea şi capacitatea să asigurăm facilităţi pentru cetăţeni la cele mai înalte standarde de siguranţă şi confort. Mă simt împlinit să văd finalizat acest terminal. În doar un an, numărul celor care vor beneficia de acest terminal va putea ajunge la trei milioane de călători, o creştere cu 50% faţă de ceea ce avem acum", a afirmat Sorin Grindeanu.

Ministrul a subliniat că beneficiile acestei investiţii se vor reflecta atât într-o sporită dezvoltare a municipiului Timişoara, cât şi a întregii zone de vest.

Promisiuni electorale pe bandă rulantă



Grindeanu a adăugat că investiţiile vor continua în proiectele Ministerului Transporturilor, următoarele obiective fiind modernizarea liniei de cale ferată care va asigura legătura Gării de Est Timişoara cu aeroportul, ceea ce presupune construirea unui tronson nou de cale ferată dublă electrificată.

"În aceasta vară se va deschide circulaţia pe centura sud şi estimez că tot în această vară vom avea semnat contractul pentru centura vest a municipiului. La acestea se adaugă un obiectiv la care ţin mult, construirea autostrăzii Timişoara - Moraviţa, pe care o vom lansa în licitaţie până la sfârşitul acestui an. (...) Toate aceste proiecte nu au culoare politică", a menţionat Grindeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel