Grevă feroviară, de Crăciun, în Germania: Deutsche Bahn prezintă un plan de urgență

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Deutsche Bahn AG, ea mai mare societate feroviară de transporturi, logistică și tehnica rețelelor din Germania, se așteaptă la o grevă în perioada Crăciunului. Prin urmare, a luat măsuri de precauție.

Planul de urgență prevede operarea a o cincime din trenurile de mare distanță. Munchen – Cu puțin timp înainte de Crăciun, mulți pleacă să petreacă vacanța alături de cei dragi. Unii trebuie doar să meargă în altă parte a orașului sau în orașul vecin, alții cu mașina prin jumătate din Germania.

Cu toate acestea, oricine a plănuit să călătorească cu trenul ar putea avea probleme anul acesta. Deoarece negocierile colective cu GDL încă nu au fost finalizate, ar putea fi greve înainte și de Crăciun.

Panul de urgență prezentat de Deutsche Bahn prevede că doar 20 la sută din legăturile feroviare vor fi menținute în caz de grevă.  

Întrucât Deutsche Bahn  nu dorește să negocieze o reducere treptată a programului de lucru în ture de la 38 la 35 de ore, GDL a anunțat noi greve.

 

Și trenurile internaționale ar fi afectate de grevă

 

 

Pentru șeful GdL, Claus Weselsky, aceasta este o cerere de bază. Nu este clar când va avea loc următoarea grevă, dar Deutsche Bahn s-a pregătit deja pentru o grevă de Crăciun.

Chiar dacă șeful GdL Weselsky a indicat că nu va exista grevă, el a precizat că  pasagerii ar trebui să se  informeze pentru a vedea când sindicatul a intrat ultima dată în grevă de Crăciun: „Nu vor găsi nimic.”

Dacă se întâmplă acest lucru, Deutsche Bahn are cu siguranță un plan de rezervă. Cu toate acestea, ar fi de așteptat multe anulări de trenuri. Potrivit unui purtător de cuvânt al căilor ferate, în cazul unei greve,  mai puțin de 20 la sută din trenurile de lungă distanță vor circula.

Și trenurile internaționale ar fi, de asemenea, afectate de  grevă. Cu toate acestea, cel puțin unele călătorii pot avea loc în mod regulat aici, deoarece unele dintre trenuri sunt operate de personal din străinătate care nu participă la grevă.

-----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel