Grecia. Protest după o intervenţie a poliţiei pentru respectarea lockdown-ului

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
proteste in grecia
proteste in grecia

Ciocniri între poliţişti şi rezidenţi au izbucnit duminică într-o suburbie a Atenei, după o fermă intervenţie a forţelor de ordine pentru a impune respectarea lockdown-ului care a provocat indignare în ţară, notează AFP.

 

Poliţia a împrăştiat cu ajutorul gazelor lacrimogene circa 500 de persoane care se adunaseră la sfârşitul zilei la Nea Smyrni, la periferia sudică a capitalei Greciei, pentru a protesta faţă de un incident produs puţin mai devreme duminică. În videoclipurile filmate în cursul după-amiezii în acelaşi loc, care a declanşat revolta, poate fi văzut un poliţist lovind violent cu bastonul un tânăr.

Tânărul poate fi auzit strigând: “Mă doare”, în timp ce trecătorii sunt indignaţi de comportamentul poliţiei. La rândul său, poliţia a afirmat că a trimis o patrulă pe motocicletă după-amiaza în piaţa centrală din Nea Smyrni “pentru a controla aplicarea măsurilor” împotriva coronavirusului, precizând că au primit numeroase plângeri denunţând nerespectarea restricţiilor în zona respectivă.

 

Unsprezece persoane au fost arestate

 

Poliţia a adăugat că a fost atacată de 30 de persoane care au rănit doi dintre agenţii săi. Unsprezece persoane au fost arestate. De asemenea, forţele de ordine au anunţat deschiderea unei anchete interne asupra poliţistului filmat bătându-l pe tânăr. Liderul opoziţiei de stânga Syriza şi fost prim-ministru Alexis Tsipras a denunţat un “atac, în absenţa provocărilor, al poliţiei împotriva familiilor şi copiilor aflaţi acolo”. Guvernul “încearcă să scoată ţara din această criză sanitară fără precedent cu cele mai mici pierderi posibile. Din păcate, opoziţia exploatează tensiunile şi inflamează climatul politic şi social”, a replicat purtătoarea de cuvânt a executivului, Aristotelia Peloni. Autorităţile elene au înregistrat duminică 1.142 de noi cazuri de COVID-19 şi 53 de decese, ridicând la 6.758 numărul de morţi de la începutul pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel