Grecia, lovită de o furtună de zăpadă. Temperaturile au coborât până la -15 grade

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

O furtună de zăpadă a lovit Grecia, cu ninsori abundente şi vânturi puternice, zonele cele mai afectate fiind cele din nordul şi centrul ţării, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Zăpada a acoperit, de asemenea, Acropola din Atena, însă nu pentru mult timp, temperaturile situându-se în capitală în jurul valorii de zero grade Celsius, a raportat luni televiziunea publică ERT. În nordul ţării însă, temperaturile au scăzut la - 15 grade Celsius în cursul nopţii şi majoritatea curselor cu feribotul au fost anulate din cauza vânturilor puternice, a anunţat Garda de coastă elenă.

Insulele Sporade, situate în nord-vestul Marii Egee, au fost afectate de o întrerupere de electricitate după ce arbori s-au prăbuşit peste liniile de înaltă tensiune care făceau legătura cu continentul, a raportat televiziunea.

Autostrada dintre Atena şi Salonic a fost închisă circulaţiei în două zone la nord de capitală din cauza gheţii, a declarat poliţia rutieră, care a anunţat de asemenea că pe majoritatea drumurilor din centrul şi nordul Greciei accesul este permis doar vehiculelor echipate cu lanţuri de zăpadă. Serviciul de Meteorologie din Grecia (EMY) a estimat că "vârful" valului de frig va fi atins marţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel