Grecia. Centrele de vaccinare, luate cu asalt, după ce persoanele nevaccinate, de peste 60 de ani, au început să fie amendate

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Persoanele de peste 60 de ani, care nu s-au vaccinat anti Covid, au început să primească amenzi.
Persoanele de peste 60 de ani, care nu s-au vaccinat anti Covid, au început să primească amenzi.

Persoanele nevaccinate, care au peste 60 de ani, au început să primească amenzi în Grecia. Aplicarea legii abia intrate în vigoare e deja verificată de polițiști pe străzi și în locuri publice. 

 

Centrele de vaccinare sunt luate cu asalt, după ce autoritățile au anunțat că nimeni nu va scăpa de amendă. Și, mai mult, o vor plăti lunar dacă nu au de gând să se imunizeze.

Anunțul unei amenzi lunare de 100 de euro pentru nevaccinații de peste 60 de ani sau cei care nu se programaseră la vaccinare până la jumătatea acestei luni a făcut ca peste 90 la sută dintre grecii din această categorie de vârstă să aibă acum făcută cel puțin prima doză.

Pentru ceilalți 10 la sută, încep să curgă amenzile. Deocamdată, 50 de euro pentru ianuarie. Apoi, câte 100 de euro pentru fiecare lună, începând din februarie.

Măsurile afectează în principal pensionarii, care reprezintă un sfert din populația Greciei, de 11 milioane de locuitori, relatează Stirile TVR.

Dar sunt menite să stimuleze vaccinarea în grupul cel mai vulnerabil, chiar dacă ratele de infectare cu varianta Omicron, care se răspândește rapid, sunt în scădere în Grecia. Banii strânși din amenzi vor contribui la finanțarea spitalelor de stat.

 

Autoritățile din Grecia prelungesc restricţiile în vigoare

 

Noile restricţii pentru combaterea COVID-19, în vigoare în Grecia de la începutul lunii, vor fi prelungite, a anunţat miercuri guvernul grec, informează dpa, scrie Agerpres. 

Restricţiile urmează să rămână în vigoare încă cel puţin o săptămână după data limită prevăzută iniţial, de 16 ianuarie.

Restaurantele, barurile şi pub-urile vor trebui să închidă la miezul nopţii, iar clienţii nu au voie să stea în picioare şi trebuie serviţi la masă, în timp ce muzica este interzisă.  Pentru meciurile de fotbal, stadioanele vor putea fi pline la numai 10% din capacitate.

 

Test PCR negativ pentru a intra în transportul public



Persoanele care vor dori să viziteze apropiaţi la căminele de bătrâni şi spitale vor trebui să prezinte un test PCR negativ.

În supermarketuri şi în transportul public din Grecia este obligatoriu să se poarte mască FFP2. De asemenea, doar persoanele vaccinate şi cele trecute prin boală vor putea avea acces în magazinele neesenţiale.

Numărul de noi contaminări, în special în contextul răspândirii variantei Omicron, rămâne unul ridicat în Grecia. Mai devreme săptămâna aceasta, peste 25.000 de elevi şi profesori au fost testaţi pozitiv după ce s-au întors din vacanţa de Crăciun.

În ultimele 24 de ore, în Grecia au fost înregistrate 24,246 de noi contaminări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel