Grecia, zguduită de un cutremur puternic. Seismul, resimțit și în Turcia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cutremur, produs în această seară în România. Iată ce magnitudine a avut!
Cutremur, produs în această seară în România. Iată ce magnitudine a avut!

Grecia a fost zguduită în această seară de un cutremur de 5,2 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc în Insula Creta. 

Cutremurul a avut loc la ora locală 21:58. 

Epicentrul a fost la aproximativ 4 kilometri sud de Moires. Cutremurul s-a produs la o adâncime de aproximativ 10 kilometri și tremurături moderate până la ușoare au fost simțite în Creta, lângă epicentru, precum și tremurări ușoare până la slabe în părți din sud-estul Greciei și sud-vestul Turciei.

Până în prezent, nu au fost raportate victime sau pagube materiale importante. Ar putea dura câteva ore până când autoritățile pot efectua evaluări complete ale daunelor, în special în zonele îndepărtate. În zilele următoare sunt așteptate probabil replici ușoare.

Specialiștii îi sfătuiesc pe locuitori să ia în considerare eliberarea clădirilor cu mai multe etaje în care au avut loc tremurări până când autoritățile le confirmă integritatea structurală. 

 

Cum verificăm locuința pentru a afla dacă e sigură în caz de cutremur: Detaliile surprinzătoare de la specialiști

 

Matei Sumbasacu, inginer la Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic, a dezvăluit șase aspecte la care să fim atenți atunci când vrem să aflăm dacă locuința noastra este sigură în caz de cutremur.

Potrivit unui specialist structurist, există șase aspecte la care trebuie să fim atenți atunci când achiziționăm o o nouă locuință sau vrem să verificăm starea în care se află cea actuală. Într-un interviu acordat pentru Antena 3 CNN, Matei Sumbasacu, inginer la Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic a oferit mai multe detalii și a explicat pas cu pas semnele la care trebuie să fim atenți.

„Oamenii care au locuinţe făcute înainte de 1978 au trebui să ştie că, din proiectare, aceste construcţii au nişte vulnerabilităţi inerente, mai ales cele înalte.

Aşadar, primul lucru pe care cineva ar trebui să-l facă atunci când se mută într-o casă nouă, fie că o cumpără sau o închiriază, ar fi anul construcţiei. Contează foarte mult când a fost proiectată.

Evident, cu cât e mai nouă clădirea, încorporează mai multe cunoştinţe, pentru a fi mai sigură la cutremur", a explicat Matei Sumbasacu, pentru sursa menționată anterior.

Înălțimea clădirii este, de asemenea, un aspect important în cazul unui eventual cutremur. Cu cât clădirea estea mai înaltă, cu atât mai mari sunt șansele ca aceasta să fie afectată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel