Giuseppe Conte, un nou pachet de stimulente. Măsuri de ultimă oră

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Guvernul Italiei a aprobat un al patrulea pachet de stimulente pentru a sprijini companiile afectate de ultimele restricții menite să stopeze răspândirea coronavirusului, relatează Bloomberg.

Pachetul este în valoare de 8 miliarde de euro (9,6 miliarde de dolari), potrivit unui comunicat publicat luni. Printre măsuri se numără amânări la plata taxelor pentru companii și extinde distribuirea de numerar pentru lucrătorii din turism și arte, care au fost grav afectați de pandemie.

Citește și Noi restricții în Italia: Fără îmbrățișări și cine festive de Crăciun. Se menține interdicția intrării și ieșirii din regiunile roșii și portocalii

A treia cea mai mare economie a zonei euro s-a străduit să facă față consecințelor economice ale pandemiei. Având una dintre cele mai grele poveri ale datoriilor din lume, Italia s-a bazat pe sprijinul excepțional al Băncii Centrale Europene pentru a ieși pe piețele de obligațiuni.

 

Economia italiană se va micșora cu 1,8% în ultimele trei luni ale anului

 

Parlamentul italian a susținut luna aceasta cererea guvernului de a crește deficitul bugetar al națiunii cu 8 miliarde de euro pentru a finanța măsurile suplimentare de ajutor.

Citește și Trei regiuni din Italia trec de la „zona roșie” la „zona portocalie”. Roberto Speranza, ORDONANȚĂ de ULTIMĂ ORĂ

Bloomberg Economics estimează că economia italiană se va micșora cu 1,8% în ultimele trei luni ale anului, dacă restricțiile actuale nu se modifică, mai puțin decât scăderea de 13% înregistrată în al doilea trimestru.

Primul ministru Giuseppe Conte a aprobat stimulnte de 100 de miliarde de euro pentru a oferi sprijin în timpul primului val de pandemie din primăvară. Orice cheltuială suplimentară trimite nivelul datoriei destat la peste 160% din PIB până la sfârșitul anului, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel