Gigi Becali, RĂZBOI cu Viorica Dăncilă. Fostul europarlamentar a RECIDIVAT

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Gigi Becali riscă o amendă usturătoare pentru afirmațiile sale făcute la adresa Vioricăi Dăncilă. CNCD s-a autosesizat.

Fostul europarlamentar Gigi Becali ar putea fi sancționat pentru declarațiile cu tentă sexistă și discriminatorie făcute la adresa Vioricăi Dăncilă. Csaba Asztalos, președintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a reacționat și a sups că CNCD se va putea autosesiza în acest caz.

Gigi Becali a declarat, în urmă cu câteva zile, la ieșirea de la sediul DNA, că nu poate vota un președinte femeie. ”Eu nu votez, eu n-am voie să votez. Păi ce să votez? Femeie? Am luat-o razna cu toţii? Mergem pe mirişte? Că face confruntare, domnule, cu Iohannis. Păi de ce eşti bărbat? Cum să faci confruntare cu o femeie? Ce idei poate să aibă o femeie? Eu spun ce spune Sfânta Scriptură, Hristos şi Sfântul Apostol Pavel. Femeia în funcţie de preşedinte nu are cum sa fie”, a afirmat atunci Gigi Becali.

Citește și: Gigi Becali: "Ce să votez, femeie președinte, ce, am luat-o RAZNA cu capul toți?"

Pentru că este recidivist, fiind sancționat și în trecut de către CNCD, Gigi Gecali riscă să primească cel puțin o amendă. Pe lângă clasicul avertisment, Becali ar putea primi o amendă începând de la 1.000 lei la 30.000 lei, dacă este vorba de discriminarea unei persoane fizice, sau chiar până la 100.000 de lei, dacă se va stabili că afirmația s-a ar putea viza discriminarea unui grup de persoane sau o comunitate.

„O să pun în discuția colegiului director oportunitatea unei autosesizări. (...) Este adevărat că nu este la prima abatere (n.r. – Gigi Becali) și eu cred că societatea trebuie să reacționeze în primul rând și să ia poziție față de astfel de declarații.
(...) Până la urmă, eu nu am înțeles de ce domnul Becali a făcut astfel de declarație, pentru că dumnealui nu are dreptul la vot. Are o interdicție, de la condamnarea penală”, a spus Csaba Astalosz, citat de realitateasportiva.net.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel