Germania. Un român a pus capăt vieții colegului său conațional, după ce acesta ceruse plata în avans: Scena crimei, reconstituită în 3D

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un curier român, în vârstă de 21 de ani, a fost găsit mort, la începutul anului, în apartamentul său din Ostritz, landul Saxonia, Germania. La o zi după, colegul său, tot român, s-a predat autorităților.

Procesul privind bătaia mortală dintre angajații unui serviciu de curierat din Schrebitz, lângă Ostritz (Saxonia Centrală), este pe cale să ajungă la final. Anchetatorii au urmărit lupta pentru supraviețuire a lui Gheorghe M. (21 de ani) și a inculpatului Sergiu P. (26 de ani) la Tribunalul Regional din Chemnitz.

 

Scena crimei, reconstituită în 3D

 

Ofițerii criminaliști au investigat de mai multe ori locul crimei din Schulstraße. Mai mulți muncitori români locuiau acolo sub același acoperiș. Ca de obicei în cazurile de suspiciune de crimă, anchetatorii au examinat fiecare metru pătrat și au creat un tur virtual cu ajutorul unei camere panoramice și a tehnologiei 3D.

Cadavrul lui Gheorghe M. zăcea în bucătărie, înconjurat de șosete însângerate și sticle de bere. Unghiile rupte mărturisesc o luptă pentru supraviețuire între adversarii români.

La o zi după uciderea șoferului de curierat român, în vârstă de 21 de ani, în apartamentul său din cartierul Schrebitz din Ostritz, presupusul ucigaș, un conațional în vârstă de 26 de ani, s-a predat. Un alt român, care a fost arestat ca suspect, a fost eliberat ulterior. Cei trei români locuiau împreună într-o casă din Schrebitz și toți trei erau șoferi de curierat.

 

Germania. Un român a pus capăt vieții colegului său conațional, după ce acesta ceruse plata în avans

 

În timp ce poliția l-a arestat inițial pe colegul de cameră neimplicat, P., presupusul făptuitor a reușit să scape. Potrivit informațiilor BILD, acesta a ajuns la granița germano-austriacă, dar s-a oprit acolo și s-a prezentat la o secție de poliție pentru a se preda.

Acuzatul a susținut că a luat cuțitul din legitimă apărare și că s-a apărat cu el, deoarece anterior fusese bătut de M. cu pumnul. Acesta din urmă ceruse mai multe salarii în calitate de angajat al serviciului de curierat. Cererea fusese cauza discuției fatale în beția de după muncă a românilor.

În pofida mărturisirii, judecătorii merg în prelungiri și vor să examineze în detaliu desfășurarea infracțiunii. La 22 septembrie, va fi audiat un martor expert. După aceea, s-ar putea ajunge curând la un verdict.

Sergiu P. riscă cel puțin cinci ani de închisoare dacă va fi condamnat pentru omor din culpă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel